Luister live

Storm Poly zorgt ook voor schade in Parkstad: Overkapping vliegt door de lucht

5 juli 2023

KERKRADE – Woensdagochtend, rond 11.10 uur, heeft storm Poly flinke schade aangericht aan de Schaesbergerstraat in Kerkrade. Een hevige windvlaag rukte de complete overkapping van een woning los, waarna deze met kracht op het dak van het huis belandde. Delen van de overkapping kwamen zelfs op de drukke Schaesbergerstraat terecht.

De bewoonster van het getroffen huis aarzelde geen moment en schakelde direct de hulp in van de brandweer. Het vliegende puin van de overkapping vormde een gevaarlijke situatie voor de omgeving. De brandweer reageerde snel en arriveerde met een hoogwerker om de losgeraakte onderdelen van het dak te verwijderen.

Gelukkig zijn er bij dit incident geen gewonden gevallen. Door de krachtige windstoten van storm Polly is er echter niets meer over van de eens zo stevige overkapping.

Kloosterkensweg Heerlen

Vanmorgen was de brandweer ook in Heerlen in alle haast bezig met het opruimen van stormschade. Op de Kloosterkensweg belandden flinke takken op de weg.  De werden door de brandweerzaag doorgesneden en aan de kant gelegd.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram