Luister live

Straatrover slaat twee keer toe in centrum Kerkrade binnen één week

21 februari 2024

Op zondag 19 en 26 november 2023 heeft een straatrover twee keer toegeslagen in het centrum van Kerkrade. De eerste keer rukte hij een tas van de schouder van een 65-jarige vrouw, terwijl een week later een straatroofpoging mislukte.

(Video; YouTube, Opsporing Verzocht)

Het eerste incident vond plaats op zondag 19 november rond 19.45 uur op de Einderstraat. Het 65-jarige slachtoffer liep samen met haar man toen ze plotseling een ruk aan haar schouder voelde. Een donker geklede man fietste weg met haar tas, ondanks een poging van haar man om de dief te achtervolgen.

Op zondag 26 november, rond 17.45 uur, probeerde de straatrover opnieuw toe te slaan op de Kapellaan. Een 61-jarige vrouw werd vastgegrepen door een man op een fiets die aan haar schoudertas trok. Haar vriend probeerde de vrouw te beschermen en kreeg de straatrover in zijn greep. De dader dreigde met wat leek op een pistool, waardoor het stel achteruitdeinsde. De straatrover vluchtte uiteindelijk zonder de tas in de richting van het Discovery Museum.

Hoewel de politie nog geen definitieve bevestiging heeft, wordt vermoed dat beide incidenten door dezelfde dader zijn gepleegd.

Het signalement van de dader komt overeen met beschrijvingen van de slachtoffers: een man met een onverzorgd uiterlijk, een ingevallen gezicht en een slecht gebit, waarschijnlijk met minstens één ontbrekende tand. De gezochte man wordt geschat tussen de 30 en 40 jaar oud, met een lichte huidskleur, vrij lang en slungelig van postuur. De politie roept getuigen op om zich te melden met informatie die kan leiden tot de arrestatie van de verdachte.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram