Luister live

Succesvolle editie van Terwinseler straatmarkt trekt duizenden bezoekers op Bevrijdingsdag

6 mei 2024

Op Bevrijdingsdag, 5 mei, vond weer de jaarlijkse Terwinseler straatmarkt plaats, waar duizenden bezoekers uit Nederland, België en Duitsland op afkwamen. Volgens politiegegevens schommelde het aantal bezoekers in voorgaande jaren tussen de 35.000 en zelfs 50.000 mensen. Ook de zon liet zich regelmatig zien deze dag.

Tussen 10.00 uur en 17.00 uur werden de straten gevuld met een bruisende mix van handel, demonstraties, voorlichting, amusement en sport en spel. Handelaren uit het hele land presenteerden op creatieve wijze hun waar, terwijl zo'n 10 tot 20 oude ambachten hun vaardigheden demonstreerden.

Centraal punt van amusement was het Piusplein. Hier werd de muzikale omlijsting verzorgd door DJ Henk van Baren van ons eigen RTV Parkstad, en waren er ook diverse live-optredens.

De Botanische Tuin was tijdens de Straatmarkt weer gratis te bezoeken. De Botanische tuin bood de mogelijkheid aan om even pauze te nemen van het rondneuzen onder het genot van muziek, koffie en vlaai. Maar ook een mogelijkheid om even je rust te pakken en je te verliezen in natuurschoon. Velen maakten hier dan ook gebruik van.

Naast de botanische tuin konden bezoekers ook de kerk van Terwinselen bezoeken, waar tussen 10.30 en 17.00 uur een speciale tentoonstelling te zien was rondom de Lijkwade van Turijn.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram