Luister live

Themabijeenkomst in Simpelveld-Bocholtz Over Veiligheid trekt volle zaal

7 oktober 2024
Door: 
Jan Danihel

Tijdens een goedbezochte bijeenkomst van de VVD Simpelveld-Bocholtz op 4 oktober werd uitgebreid ingegaan op de thema’s (inter)nationale en regionale veiligheid. Drie sprekers, Bart Bams, Silvio Erkens en Roel Wever, deelden vanuit hun eigen expertise hun visie op de veiligheidspositie van Nederland en de regio Zuid-Limburg.

De middag werd geopend door Martijn Pelzer namens de VVD Simpelveld-Bocholtz. Luitenant-kolonel Bart Bams gaf vervolgens een inkijk in de structuur van de NAVO en de rol van Nederland binnen dit bondgenootschap, waarbij hij ook inging op het belang van het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum.

Tweede Kamerlid Silvio Erkens richtte zijn aandacht op de nationale veiligheid en benadrukte de noodzaak van extra defensie-uitgaven. Hij besprak ook de kansen die deze investeringen kunnen bieden voor de Nederlandse economie, en het belang van een onafhankelijk energiesysteem voor de veiligheid van Nederland.

Roel Wever, burgemeester van Heerlen en lid van het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, sloot de bijeenkomst af met een betoog over regionale veiligheid. Hij besprak het aanpakken van ondermijning en criminaliteit in de regio, waarbij hij het belang van voldoende politiecapaciteit onderstreepte.

De VVD Simpelveld-Bocholtz zal in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2026 vaker dergelijke activiteiten organiseren om lokale en regionale thema’s onder de aandacht te brengen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495

Social media

Belangrijk

RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram