Luister live

Thermenmuseum Heerlen neemt deel aan Canondagen

25 april 2024

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei vinden de Canondagen plaats op meer dan dertig locaties door heel Nederland, waaronder het Thermenmuseum in Heerlen.

Tijdens een rondleiding door het Thermenmuseum kunnen bezoekers meer ontdekken over het Romeinse verleden van Heerlen, met name langs het publieke badhuis van Coriovallum.

De Canon van Nederland is een samenwerkingsverband tussen musea en erfgoedinstellingen met als focus de geschiedenis van Nederland. Deze samenwerking omvat verschillende publieksactiviteiten, zoals rondleidingen, workshops, kinderprogramma's en quizzen, die aansluiten bij de Canon van Nederland. Op beide dagen worden rondleidingen aangeboden om 12.30 uur en 14.30 uur. Voor meer informatie over alle activiteiten kunt u kijken op www.canondagen.nl.

Canon?
Diegene die denken dat deze dagen draaien om fout gespelde kanonnen of om de professionele camera apparaten komen bedrogen uit. Het woord Canon is een term die word gegeven aan een reeks van gebeurtenissen, personen of voorwerpen die in een vakgebied algemeen als belangrijk worden erkend, dat iedereen ze eigenlijk zou moeten kennen.

Het woord betekent oorspronkelijk 'richtlijn' of 'maatstaf' en in die zin  gaat de Canon over culturele en historische onderwerpen die we als samenleving belangrijk genoeg vinden om aan nieuwe generaties en nieuwe inwoners mee te geven.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram