Luister live

Twee gezichten van Anneke Kockelkorn In galerie Van Dam

18 september 2023

Anneke Kockelkorn-Hanssen, een kunstenares met een divers oeuvre, staat centraal in een nieuwe expositie die vanaf 24 september te bewonderen is in Galerie Van Dam in Heerlen. De kunstenares, oorspronkelijk afkomstig uit Kerkrade en momenteel woonachtig in Meerssen, heeft zich door de jaren heen beziggehouden met verschillende kunstvormen, waaronder keramiek, tekenen en schilderen.

De kunstwereld leerde Anneke Kockelkorn-Hanssen kennen vanwege haar keramische creaties. In haar vroegere werk lag de nadruk vooral op constructieve monumentale vormgeving. Later verlegde zij haar focus naar kleiplastiek en pottenbakken. Kenmerkend voor haar keramische kunst zijn de eigenzinnige interpretaties van klassieke vormen zoals vazen, schalen en potten. Haar werk wordt gekenmerkt door strakke architectonische elementen en organische vormen die geïnspireerd zijn door het menselijk lichaam.

Recentelijk heeft Anneke Kockelkorn-Hanssen haar passie voor tekenen en schilderen nieuw leven ingeblazen. Haar werk wordt gekenmerkt door een fascinatie voor de oervormen van het vrouwelijk lichaam. Ze tracht de essentie van volume, houding en gebaar weer te geven zonder onnodige details. Haar realistische thema's, meestal vrouwenfiguren, bevinden zich op de grens van figuratie en abstractie dankzij haar unieke benadering van kleur, lijnvoering en accentuering.

De expositie in Galerie Van Dam biedt kunstliefhebbers de gelegenheid om het diverse werk van Anneke Kockelkorn-Hanssen te bewonderen. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en loopt tot en met 5 november. Bezoekers zijn welkom tijdens de reguliere openingstijden van boekhandel Van der Velden, gelegen aan de Dam Promenade 155 in Heerlen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram