Luister live

Tweede poging tot inbraak bij Callcompany Kerkrade, ruim 45.000 euro schade

4 oktober 2023

Via: 045online

KERKRADE – Voor de tweede keer in enkele maanden hebben vermoedelijk dezelfde daders een poging tot inbraak gedaan bij de Callcompany Kerkrade aan de Zonstraat in de wijk Chevremont.

De eerste keer resulteerde in een succesvolle inbraak, waarbij de daders buit maakten met een geschatte schade van ongeveer 40.000 euro. In de nacht van dinsdag op woensdag hebben de daders opnieuw geprobeerd de zaak binnen te dringen, maar zijn ze dit keer niet geslaagd.

Op bewakingsvideo’s is te zien dat de daders beide keren volgens hetzelfde principe te werk gaan. Ze krikken de rolluiken open en gebruiken vervolgens zwaar geweld, waaronder stoeptegels en een krik, om het raam met dubbel glas te vernielen. Deze nacht slaagden de daders er niet in om door te breken naar de zaak, maar hebben ze wel aanzienlijke materiële schade aan het rolluik en de deur veroorzaakt.

De eigenaars van de Callcompany in Chèvremont zijn ernstig ontstemd over de herhaalde aanvallen en de schade die de daders achterlaten. Samen met de eerdere inbraak en deze recente poging bedraagt de totale schade al meer dan 45.000 euro.

De eigenaars roepen mogelijke getuigen op om contact op te nemen met de politie en informatie te delen die kan leiden tot de identificatie van de daders.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram