Luister live

Tweede Truck Aid Meeting in Landgraaf: Een succesvol evenement voor het goede doel

15 juli 2024

Megaland in Landgraaf was zaterdag en zondag het toneel van de tweede Truck Aid Meeting, een gratis evenement georganiseerd voor het goede doel. Meer dan 400 trucks stonden opgesteld op de 1,6 kilometer lange sintelbaan, wat voor een indrukwekkend schouwspel zorgde.

De brandweer was aanwezig om kinderen de kans te geven zelf de brandslang te bedienen. Daarnaast konden bezoekers vanuit een hoogwerker op een hoogte van 100 meter het terrein bewonderen. De gehele opbrengst van het evenement ging naar drie goede doelen: Stichting Hoogvliegers, Wensulance en Phoenix4kids.

Truck Aid

Als team zet Truck Aid zich in voor minder bedeelde mensen en mensen met beperkingen. Al 25 jaar organiseren zij jaarlijks truckruns voor gehandicapte kinderen. Sinds 2007 zijn ze actief met humanitaire transporten naar landen zoals Oekraïne en Moldavië. Daarnaast organiseren ze diverse grote meetings ter sponsoring van verschillende goede doelen.

Hoogvliegers

Stichting Hoogvliegers maakt het mogelijk dat kinderen, het hele jaar door, een onvergetelijke vliegervaring hebben vanaf elk vliegveld in Nederland. Piloten, vaak beroepsvliegers, stellen vrijwillig hun tijd, helikopter of vliegtuig beschikbaar om deze bijzondere en bevlogen kernwaarden te verwezenlijken.

Wensulance

Opgericht op 15 september 2014, biedt Stichting Wensulance vervoer aan ernstig zieke mensen die aan bed gekluisterd zijn en voor wie regulier vervoer geen optie meer is. De stichting maakt het mogelijk om op een professionele en comfortabele manier een wensrit te maken voor de zieke en een reisgenoot, begeleid door een ervaren verpleegkundige en chauffeur.

Phoenix4kids

Phoenix4kids bestaat uit vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor kinderen met lichamelijke of geestelijke beperkingen en voor kinderen die om welke reden dan ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij bieden een bezoek, een schouder, een luisterend oor en hun vriendschap aan.

De tweede Truck Aid Meeting in Landgraaf was een groot succes, waarbij de gemeenschap samenkwam om steun te bieden aan kinderen in nood en om te genieten van een uniek en interactief evenement.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram