Luister live

Uitreiking prinsenoorkondes en Ordes van Verdienste 

16 februari 2024

Aswoensdag ontvingen de 39 prinsen en prinsessen uit Beekdaelen in gemeentehuis Schinnen een oorkonde, nadat zij hun sleutel hadden ingeleverd. Hiermee kwam een einde aan een unieke ervaring om prins te mogen zijn in het eigen dorp.
Burgemeester Eric Geurts en enkele wethouders overhandigden voor aanvang van de ‘dolle dagen’ aan elke prins het symbool van de ‘macht’’, waarbij de hooglustigheden van de drie organiserende verenigingen in Puth, Merkelbeek en Hulsberg een extra grote sleutel, gemaakt van hout, ontvingen.

Orde van Verdienste
Het is tevens een gebruik dat tijdens de sleuteloverdrachten het gemeentebestuur aan bepaalde inwoners een Orde van Verdienste uitreikt vanwege hun inzet voor de plaatselijke carnaval en/of op maatschappelijk gebied.

Dit jaar ontvingen de volgende personen een Orde van Verdienste: Leon Diederen (Puth),  Leon van Daal (Schinnen), Rien IJpelaar (Sweikhuizen), Marc Stassen (Oirsbeek), Maikel Knarren (Amstenrade), Jan Lenoir (Doenrade), Jos Senden (Schinveld), Rob Reijnders (Merkelbeek), Armand Franssen (Vaesrade), Wendy Kuipers-Ramakers (Schimmert), Stephanie Luijten-Suppers (Nuth), Eric Bruls (Wijnandsrade) en Hub Hamers (Hulsberg).

Op de nieuwspagina van de gemeentelijke website www.beekdaelen.nl zijn tal van carnavalsfoto’s te zien.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram