Luister live

Unieke locatie en uniek thema tijdens schrit_tmacher Festival

19 februari 2024

Heerlen, 16 februari 2024 - schrit_tmacher Festival presenteert een bijzondere dansvoorstelling op een unieke locatie. Niek Wagenaar, een van de meest succesvolle nieuwe makers van dit moment, zal zijn nieuwe werk "After All" opvoeren op het dak van parkeergarage De Putgraaf.

Niek Wagenaar heeft zijn sporen verdiend door zijn werk als danser bij Hofesh Shechter en met zijn bekroonde eerste voorstelling "Nymphs" in 2022. Nu brengt hij zijn zorgen en hoop voor ons kwetsbare leven op Aarde tot uiting in een haast surrealistische setting tijdens schrit_tmacher.

"After All" speelt zich af in een wereld waar de mensheid geconfronteerd wordt met de gevolgen van haar handelen. Bosbranden, overstromingen en instortende gletsjers dwingen de personages tot een confrontatie met schaarste, schuldgevoelens, verlies en eenzaamheid. Choreograaf Niek Wagenaar weet deze grootse thema's op een persoonlijke en intieme manier over te brengen naar het publiek, met een sensuele en gevoelige bewegingstaal die het transitiethema herkenbaar en voelbaar maakt.

De keuze voor het dak van parkeergarage De Putgraaf als locatie voegt een extra dimensie toe aan de voorstelling. Wagenaar benadrukt: "De Rooftop is dé perfecte plek. Zelfs als het stormt of vriest dansen we. Dan is het meteen een battle met de elementen. De ruwe locatie en omstandigheden staan in contrast met de haast sensuele dans. Hierdoor schuurt het en ontstaat extra spanning, waardoor wij en via ons ook het publiek de voorstelling écht gaat beleven. Wij vinden het niet genoeg dat mensen onze voorstellingen mooi vinden. Ons publiek moet ons voelen”

"After All" nodigt het publiek uit om na te denken over menselijkheid en samenleving. Wagenaar hoopt dat zijn voorstelling mensen zal inspireren om elkaar op te zoeken en terug te keren naar de kern van menselijkheid.

De voorstelling "After All" van Niek Wagenaar zal plaatsvinden op de Rooftop van Q-Park Putgraaf in Heerlen op za 24.02.2024 om 13.00 uur en 16.00 uur. Met dank aan Stadstuin Heerlen. Voor meer informatie en tickets kunt u terecht op de website van schrit_tmacher festival.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram