Luister live

Vanaf april 2024 krijgen de huisartsen in Simpelveld een praktijkondersteuner jeugd

17 april 2024

Vanaf april 2024 krijgen de huisartsen in Simpelveld een praktijkondersteuner jeugd

Om jeugd en jongeren in Simpelveld sneller te kunnen helpen bij psychische klachten krijgen de huisartsen in Simpelveld een praktijkondersteuner jeugd. Het college van gemeente Simpelveld heeft daar gisteren geld voor beschikbaar gesteld.

Er zijn lange wachtlijsten voor mensen met psychische klachten, vandaar deze steun

De praktijkondersteuner GGZ-jeugd (POH-ggz jeugd) richt zich voornamelijk op kinderen en jongeren met milde tot matige psychische problemen. Dit kunnen bijvoorbeeld angsten, stemmingsproblemen, gedragsproblemen, aandachtsproblemen (zoals ADHD) of aanpassingsproblemen zijn. De POH-ggz jeugd biedt kortdurende hulp en ondersteuning, en kan indien nodig doorverwijzen naar gespecialiseerde zorgverleners. Jongeren en hun ouders/verzorgers kunnen gemakkelijker en sneller toegang hebben tot hulp en begeleiding bij psychische problemen.

Wie is de praktijkondersteuner Jeugd?

Susan Velraeds is van origine een psychiatrische verpleegkundige. In het verleden heeft ze vooral ervaring opgedaan met jongeren met autisme, gedragsproblematiek en eetstoornissen. Susan heeft affiniteit met de jongeren doelgroep en hoopt in deze functie jongeren en hun ouders/verzorgers te mogen ondersteunen bij de problemen die ze ervaren.

Werkdagen

Susan Velraeds werkt in de Huisartsenpraktijk Simpelveld op donderdag (even weken); en in Welzijns Medisch Centrum Bocholtz op maandag (oneven weken).

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram