Luister live

VCL volleybalmannen blijven winnen in 2024 en klimmen naar plek zes

29 januari 2024

Via: 045online

LANDGRAAF – KERKRADE  De mannenhoofdmacht van VC Landgraaf hield zaterdag in de Topsporthal Tilburg ook Volley Tilburg HS 2 onder de duim 2-3 (25-20, 18-25, 25-23, 12-25, 8-15). Door de vierde opeenvolgende overwinning. in de voor VCL gouden januari maand, klom het team van trainer-coach René Reinaerts naar de zesde plaats in de tweede divisie D nationaal.

Zaterdag 3 februari aanstaande kan VC Landgraaf haar spectaculaire opmars een extra slinger geven door een thuiszege op Volley Lek en IJssel Ouderkerk aan den IJssel, de actuele nummer vijf van de ranglijst. Bij een overwinning komt zelfs de actueel door Hovoc bezette plek 4 van de ranglijst onder handbereik. Aanvang in sporthal Baneberg is 18.15.

De dameshoofdmacht van VC Landgraaf revancheerde zich zaterdag in Oeffelt met een zwaar bevochten 2-3 uitzege op Vocasa voor de 1-3 thuisnederlaag in de prestige derby tegen hekkensluiter Jokers VC Maastricht afgelopen maandag. Met 29 punten uit veertien duels bekleden de VCL vrouwen nu de tiende plaats op de ranglijst in de Dames Derde divisie B.

Zaterdag aanstaande neemt VCL het in sporthal Banenberg om 19.30 op tegen Volley Tilburg DS 4. De Tilburgse formatie staat met 29 punten uit dertien wedstrijden actueel een plek hoger gerangschikt dan VCL.

In de promotieklasse heren bestendigde koploper Furos Kerkrade in sporthal Rolduc de koppositie door een vijfpunter tegen Hajraay HS 4. De oranjehemden walsten met service en netpower over de tegenstander. Alleen in derde set werd het door afnemende concentratie bij de thuisploeg nog even spannend: 4-0 (25-17, 25-12, 28-26, 25-9)

Zaterdag a.s. neemt de formatie van trainer-coach Miel Miseré het in sporthal Rolduc op tegen Jokers H2 uit Maastricht.

De mannenhoofdmacht van Jokers VC mocht na vijf nederlagen in Maastricht eindelijk weer eens het zoet van de overwinning: 4-0 winst op Burgst Breda. Jokers VC dat afgelopen seizoen seizoen kampioenen werd in de tweede divisie werden dit seizoen ook als titelkandidaat gezien in de eerste divisie nationaal. Met oud International Tim Smit uit Voerendaal en oud Jong Oranje speler Brian Schouren uit Simpelveld, beide gepokt en gemazeld in het Belgische topvolleybal, kreeg de  ambitieuze Maastrichtse volleybalclub er dan ook twee opvallende versterking bij. Met aanvoerder Jordy Winkens voormalige topspeler van VC Voerendaal,  kon Jokers drie heuse ‘kleppers’ uit Parkstad aan het net brengen. De eredivisie lonkte. Maar na een voortvarende start kwam in december de klad in de prestaties. Het kampioenschap kan Jokers VC inmiddels vergeten, maar de promotie is ondanks de negatief serie onverminderd een optie. De achterstand van Jokers op plek 4, die eind dit seizoen recht geeft op promotie, bedraagt na de vijfpunter tegen Burgst Breda zes punten. En die puntenachterstand valt met een goede serie te overbruggen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram