Luister live

Veilig Verkeer Nederland lanceert campagne voor veilige schoolomgeving: "Meedoen is makkelijk"

7 oktober 2024
Door: 
Jan Danihel

Op 8 oktober 2024 lanceert Veilig Verkeer Nederland (VVN) een nieuwe landelijke campagne, "Meedoen is makkelijk", gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid rondom scholen. Uit onderzoek van VVN blijkt dat 60% van de ouders hun kinderen wel eens met de auto naar school brengt, terwijl slechts 42% de verkeerssituatie rondom scholen als veilig ervaart. VVN roept ouders op om vaker lopend of fietsend naar school te gaan, wat de verkeersdrukte en onveilige situaties rond scholen kan verminderen.

De campagne benadrukt de verantwoordelijkheid van ouders in het verkeer en de positieve invloed die zij kunnen hebben door eenvoudige acties, zoals vaker te voet of per fiets naar school gaan. VVN-directeur Evert-Jan Hulshof wijst erop dat deze kleine stappen niet alleen bijdragen aan de verkeersveiligheid, maar ook de verkeersvaardigheden van kinderen verbeteren.

De campagne wordt ondersteund met commercials op radio, televisie, en online kanalen. Ouders worden aangemoedigd om samen met hun kinderen naar school te lopen of te fietsen, wat niet alleen gezonder is, maar ook een positieve bijdrage levert aan de veiligheid in de buurt.

Flitspeiling toont bezorgdheid over schoolomgeving

Een flitspeiling van VVN laat zien dat bijna een derde van de ouders de verkeerssituatie rondom scholen onveilig vindt, vooral door verkeersdrukte en foutgeparkeerde auto’s. Ondanks deze zorgen geeft 40% van de ouders aan bereid te zijn hun kinderen vaker te voet of per fiets naar school te brengen als dat de verkeersveiligheid verbetert.

De campagne van VVN hoopt ouders bewust te maken van hun rol in het bevorderen van een veilige schoolomgeving en hen te inspireren om actie te ondernemen. Hulshof concludeert: “Verkeersveiligheid begint met kleine, simpele keuzes, en samen naar school gaan is een belangrijke eerste stap.”

Meer informatie en tips voor ouders zijn beschikbaar op de website van Veilig Verkeer Nederland.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495

Social media

Belangrijk

RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram