Luister live

Verbouwing Sancta Maria op ludieke wijze van start: Flexiforum breidt uit!

10 november 2023

Op donderdag 9 november 2023 gaf wethouder Tim Weijers (Vastgoed) op ludieke wijze het startschot voor de verbouwing van het voormalig gebouw van het Sancta Maria College. Met een hijskraan werd het oorspronkelijke kunstwerk van de school verwijderd om zo de start van de werkzaamheden in te luiden. “De verbouwing van het Sancta Maria gebouw dient als uitbreiding van het naast gelegen bruisende Flexiforum”, aldus wethouder Weijers. “In een korte tijd is het Flexiforum vol bezet met 44 bedrijven. Tegelijkertijd is er een steeds grotere vraag naar vestigingsmogelijkheden in dit succesvolle bedrijfsverzamelgebouw. De uitbreiding van Flexiforum past in deze ontwikkeling”.

Werkzaamheden
De voorbereidende werkzaamheden zijn hiermee gestart. Na het strippen van het gebouw starten vanaf begin 2024 de opbouwwerkzaamheden van het project. Naar verwachting wordt Flexiforum eind 2024 opgeleverd en kunnen de eerste huurders vervolgens in het pand hun intrek nemen. Het kunstwerk keert na verbouwing terug als eerbetoon naar het Sancta Maria College.

Duurzaam
Door de verbouwing wordt circa 2.000 m² vloeroppervlakte toegevoegd aan het bestaande Flexiforum. Het gebouw wordt zodanig duurzaam en energiezuinig aangepakt, dat het volledig van het gas af gaat en overgaat in all electric. De elektriciteit zal grotendeels worden opgewekt door de eigen zonnepanelen.

Flexiforum
Flexiforum is een bijzonder bedrijfsverzamelgebouw gestart in 2020 waarbinnen de gebruikers zorgen voor een nadrukkelijke meerwaarde voor het gebouw, de gemeente Kerkrade en haar inwoners. Flexiforum biedt een platform om functies met elkaar te verbinden en daarmee samenhang te stimuleren op zowel sociaal, maatschappelijk als economisch vlak. Juist de verschillende insteken, achtergronden, competenties en ideeën van de mensen die elkaar ontmoeten bij Flexiforum vormen de kracht. Maandelijks bezoeken meer dan 2.000 het gebouw. Flexiforum is een actieve community, gericht op: leren, werken & leven! Met de uitbreiding van Flexiforum zal deze functie alleen maar versterkt worden.

Interesse in Flexiforum
Heeft u interesse in vestiging van uw bedrijf, stichting of organisatie in Flexiforum, neem dan contact op met Roger Burgers via mailadres [email protected].

Bezoek
Bezoek Flexiforum aan de Spekhofstraat 15 in Kerkrade, of volg ons via www.flexiforum.nl.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram