Luister live

Verkeerspolitie Limburg deelt meer dan 600 bekeuringen uit voor mobiel gebruik tijdens het rijden

16 oktober 2023

Via: 045online

Vorig jaar werden bijna 180.000 verkeersdeelnemers landelijk beboet voor vergelijkbare overtredingen. Het vasthouden van elektronische apparaten tijdens het rijden is niet alleen gevaarlijk maar ook strafbaar. De Verkeerspolitie Limburg benadrukt dat dit verbod geldt voor zowel automobilisten als fietsers, omdat de afleiding die wordt veroorzaakt door het gebruik van deze apparaten ernstige gevolgen kan hebben.

Tijdens de actie werden diverse middelen ingezet, waaronder een touringcar die werd gebruikt om vanuit een verhoogd perspectief de cabines van vrachtauto’s en busjes te observeren. Dit maakte het mogelijk om overtreders op te sporen en vervolgens te bekeuren met behulp van volgauto’s of -motoren. Ook een mono-cam, geplaatst op een viaduct, werd gebruikt om opvallende bewegingen in het verkeer te detecteren en beboeten.

Foto: Facebook - Politie Eenheid Limburg

 

In totaal werden 678 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 287 bestuurders werden staande gehouden vanwege het vasthouden van een mobiel elektronisch apparaat tijdens het rijden. De mono-cam leverde de meerderheid van de bekeuringen op (318). Daarnaast werden boetes uitgedeeld voor overtredingen zoals te snel rijden, het niet dragen van de gordel, bumperkleven, rechts inhalen, negeren van rood licht, onverzekerd rijden, inhaalverbod voor vrachtwagens en het overschrijden van doorgetrokken strepen. Bovendien zijn de rijbewijzen van twee automobilisten ingevorderd.

De boete voor het vasthouden van een mobiel apparaat tijdens het rijden bedraagt sinds begin dit jaar 380 euro. Deze forse boete is mede ingevoerd vanwege de zeshonderd verkeersslachtoffers die jaarlijks in het Nederlandse verkeer vallen als gevolg van afleiding door elektronische apparaten. De Verkeerspolitie Limburg benadrukt het belang van verkeersveiligheid en zal blijven optreden tegen overtredingen die de veiligheid op de weg in gevaar brengen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram