Luister live

Viering van de 100e geboortedag van dichter/wandelaar Leo Herberghs

15 juli 2024

Op zondag 21 juli aanstaande zou de Heerlense dichter, wandelaar en oud-journalist Leo Herberghs 100 jaar zijn geworden. De honderdste geboortedag van de dichter wordt gevierd met een middag  vol poëzie en uiteraard wandelen.

De aftrap is om 14.00 uur in boekhandel Van der Velden  van Dam (Promenade 153, Heerlen). Daar houdt eerst Ben van Melick een inleiding over de dichter, waarna de collega-dichters  Emma Crebolder, Wiel Kusters en Frans Budé poëzie van de in 2019 overleden dichter voordragen.  Een muzikaal intermezzo wordt verzorgd door een ensemble bestaande uit Paulien en Arno Dieteren en Els Boonen.

Om 15.00 uur start vanuit de boekhandel een poëziewandeling door het centrum van Heerlen. Op veertien plekken in de stad worden gedichten van Leo Herberghs voorgedragen die passen bij het desbetreffende stadsbeeld.

Om 16.30 uur eindigt de wandeling in het zaaltje van café Pelt, waar de finale plaatsvindt. Er worden opnieuw gedichten voorgedragen, maar er wordt ook gezongen. Drie muzikanten hebben gedichten van Herberghs op muziek gezet en spelen deze live. Het zijn Marcel van der Heyden en Paul Logister. Afsluitend vindt er een muzikale after-party plaats opgeluisterd door het duo Hey Angie.

De drie onderdelen zijn los van elkaar bij te wonen. Voor deelname aan de wandeling is aanmelding vooraf in boekhandel Van der Velden van Dam welkom. Entree hele programma is gratis.

De Leo 100 dag is een initiatief van Wiel Beijer, Ben van Melick en boekhandel Van der Velden van Dam en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Heerlen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram