Luister live

VISTA College brengt Horeca en Toerisme samen voor een beter leven in Limburg

11 september 2023
Goed Leven Heeft de Toekomst
VISTA College slaat de handen ineen en bundelt twee van haar populaire afdelingen: Horeca en Toerisme, met een duidelijk doel - wendbaarheid. Wendbaarheid die ten goede komt aan de toekomstige studenten, werkgevers en de Limburgse horeca, gastvrijheid en onze lokale cultuur.
Gert-Jan van Druten opleidingsmanager; "Wanneer je denkt aan Limburg, denk je meteen aan 'Limburgse Gastvrijheid'. Het is het kloppende hart van de Euregio, iets waar bezoekers keer op keer voor terugkomen. En dat is precies wat centraal staat in deze nieuwe afdeling. In nauwe samenwerking met langdurige partners uit de horeca- en toerismebranche, zoals Abdij Hotel Rolduc, Thermae 2000 en Kasteel Vaeshartelt, die samen VISTA’s ‘hospitality labs’ vormen, is duidelijk geworden dat zowel het werkveld als de nieuwe generatie studenten de voorkeur geven aan generalistische vaardigheden boven specialisatie. Samen met VISTA college hebben deze drie toonaangevende en diverse bedrijven een uniek en veelzijdig lesprogramma ontwikkeld, dat tot stand is gekomen door samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs."
Bastiaan Klomp, Algemeen Directeur van Thermae 2000, benadrukt het belang van wendbaarheid: "Wendbaarheid in het aannemen en vervullen van verschillende functies en voortdurende ontwikkeling voor zowel medewerkers als gasten. Gastvrijheid en communicatievaardigheden zijn in veel sectoren van cruciaal belang zijn. Dit vakmanschap mag niet verloren gaan in de vrijetijdssector en Thermae 2000 zal zich inzetten als leerbedrijf om dit te herstellen."

Nikie Houben, General Manager bij Abdij Hotel Rolduc: "VISTA en Rolduc versterken elkaar enorm, want het bedrijfsleven heeft expertise die het onderwijs kan aanvullen. Zo kunnen we niet alleen VISTA studenten, maar ons hele team nieuwe vaardigheden en inzichten bijbrengen. Samen willen we toerisme en horeca in Limburg weer volop op de kaart zetten, omdat het gewoon een van de meest inspirerende sectoren is om in te werken."

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram