Luister live

Vliegtuig voert meetvluchten uit op NAVO vliegbasis Geilenkirchen

5 november 2023

Via: 045online

GEILENKIRCHEN – In de week van 6 tot 10 november worden op NAVO vliegbasis Geilenkirchen vluchten uitgevoerd om de vliegveld surveillance radar (Aerodrome Surveillance Radar, ASR-S) van de verkeersleiding te kalibreren. Het kalibreren zal binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis plaatsvinden met een Learjet 35 straalvliegtuig. Bij het kalibreren kan het voorkomen dat het straalvliegtuig op lagere hoogte in de omgeving van de vliegbasis vliegt om de metingen uit te voeren.

Het meetvliegtuig kalibreert de zogenoemde Aerodrome Surveillance Radar door via de verschillende aanvliegroutes en op verschillende hoogtes de vliegbasis meerdere malen te benaderen. Deze vluchtdata wordt vergeleken met de gegevens vanaf de grond.

Vliegvelden zijn verplicht om haar verschillende verkeersleidingsystemen op voorgeschreven interval te kalibreren zodat ze voldoen aan internationale standaarden. Deze specifieke kalibratievluchten worden gebruikt om de correctheid van de radar te garanderen en vinden op regelmatige basis plaats om de nauwkeurigheid van de systemen te ijken.

De exacte vluchttijden zijn afhankelijk van het weer en vliegverkeer op de vliegbasis maar zullen tussen 08:00 uur en 22:00 uur plaatsvinden.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram