Luister live

Voetballegende Keest Kist trapt Walking Football af bij FC Kerkrade-West

6 september 2024

Op 9 september trapt FC Mooiste Contact de eerste Walking Football training af bij FC Kerkrade-West. Walking Football is populair onder ouderen die hiermee veel nieuwe sociale contacten opdoen. FC Mooiste Contact ziet dat het percentage senioren met gebrek aan sociaal contact hoog blijft (49%). Dit maatschappelijk initiatief van KNVB en KPN Mooiste Contact Fonds begeleidt daarom de komende maanden twaalf clubs bij het opzetten van Walking Football. Over twee weken trapt oud-prof Kees Kist de eerste training af in Kerkrade. Iedereen die wil deelnemen aan de eerste training is welkom.

Eenzaamheid is een groot probleem. Uit cijfers van het RIVM blijkt dat het percentage volwassenen met eenzame gevoelens steeg van 39% in 2012 naar 49% in 2023. Onder 75-plussers ligt dit percentage zelfs boven de 50%. FC Mooiste Contact – een samenwerkingsverband tussen de KNVB en KPN Mooiste Contact Fonds – werkt samen met het Nationaal Ouderenfonds om sociaal contact onder ouderen te stimuleren. Samen ondersteunen ze voetbalverenigingen in Nederland om Walking Football aan te bieden. Twaalf clubs hebben nu de primeur: vanaf augustus worden zij door de KNVB ondersteund in de organisatie van Walking Football. Eén daarvan is FC Kerkrade-West.

Deelname aftrap Walking Football

De aftrap van Walking Football bij FC Kerkrade-West vindt plaats op maandag 9 september van 10:00 tot 12:00. Het belooft een waar feest te worden: oud-prof Kees Kist verzorgt een training. Iedereen die interesse heeft in Walking Football bij FC Kerkrade-West is van harte welkom om deel te nemen aan de training. Ook zijn omliggende voetbalverenigingen welkom om kennis te komen maken met het unieke karakter van wandelvoetbal. Aanmelden kan HIER.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram