Luister live

Wederom ''een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein'' verkiezing

14 mei 2024

De ANWB lanceert dit jaar opnieuw de verkiezing 'Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein'. Het initiatief biedt basisscholen de mogelijkheid om een veilig oefenterrein te creëren waar kinderen praktijkervaring kunnen opdoen met fietsen en verkeerssituaties.

Vanaf vandaag kunnen burgers stemmen op een van de ruim 300 basisscholen in heel Nederland die meedingen naar de titel van ANWB Verkeersplein. In Limburg nemen veertien basisscholen deel aan de verkiezing. Stemmen is mogelijk tot en met vrijdag 31 mei via deze link.

Een ANWB Verkeersplein biedt kinderen de mogelijkheid om veilig te oefenen met diverse verkeerssituaties, waaronder oversteken, bochten nemen, inhalen en het veilig betreden van een rotonde.

Uit een enquête onder scholen die al een ANWB Verkeersplein hebben, blijkt dat het plein een waardevolle aanvulling vormt op de verkeerstheorie in de klas. Bijna 80 procent van de scholen maakt dagelijks gebruik van het verkeersplein, wat goed past bij het concept van 'bewegend leren'. Door de praktijkervaring blijven verkeersregels beter hangen bij kinderen. Bovendien wordt het verkeersplein door de helft van de scholen ook buiten schooltijd gebruikt door buurtkinderen.

Dit jaar zijn meer dan 300 basisscholen in het hele land genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Per provincie wordt één basisschool uitgeroepen tot winnaar. De winnende scholen ontvangen bij de start van het nieuwe schooljaar een ANWB Verkeersplein, een lespakket, een verkeerslicht en een ANWB-fietsje. De financiering van de verkeerspleinen wordt verzorgd door het ANWB Fonds, met als doel het verbeteren van het verkeersinzicht van kinderen.

Ook verschillende scholen uit Parkstad doen mee aan deze verkiezingen. Dit omvat Openbare Basisschool Harlekijn in Landgraaf, Basisschool de Vlindertuin in Brunssum en Basisschool De Verrekijker in Amstenrade.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram