Luister live

Keert het zomerse weer weer terug in augustus?

1 augustus 2023

Met de code geel die het KNMI voor het helft van de land heeft uitgegeven vandaag lijkt de zomer nog ver weg. Maar daar blijkt verandering in te komen. En dat zou half augustus moeten gebeuren. De maand begint wisselvallig en regelmatig worden we nog geteisterd door flinke buien. Maar in de tweede helft van augustus lijkt de zomer in volle glorie terug te keren.

Sta je komende week op de camping in Nederland? Dan kun je de barbecue nog even parkeren. Net als de afgelopen tijd komt het vrijwel dagelijks tot buien of regengebieden die vanuit het westen over ons land trekken. Ook kan het flink gaan waaien, meldt Weeronline. ''Het weer doet dan eerder aan de herfst dan aan de zomer denken.”

En alhoewel in de eerste weken van augustus de temperaturen in vergelijking met voorgaande jaren behoorlijk laag blijven, mogen we hopen op een flinke omslag. ''Doordat warme lucht vanuit het zuiden dichter bij ons land komt, kan de temperatuur vaker stijgen naar 25 graden of zelfs nog iets meer”, laat Weeronline weten.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram