Luister live

Winkelcentrum Op de Kamp ondergaat grote transformatie

4 september 2023

 

Bron: Gemeente Landgraaf

Na een lange periode van voorbereiding is winkelcentrum Op de Kamp klaar voor een ingrijpende metamorfose. De voormalige kantoren van Visit Zuid-Limburg, SNS en de voormalige winkels Vögele en Maxwell hebben plaatsgemaakt voor nieuwbouwprojecten van Lidl en de uitbreiding van Jumbo. Bovendien ondergaan de overdekte winkelstraten een facelift met nieuwe vloeren en een frisse verflaag, waardoor het winkelcentrum een eigentijdse uitstraling krijgt.

De geschiedenis van winkelcentrum Op de Kamp begon in 1982 bij de fusie van de gemeente Landgraaf. Destijds werd hier een nieuw gemeentehuis en een innovatief overdekt winkelcentrum met woningen gebouwd, dat als vooruitstrevend werd beschouwd. Decennialang floreerde Op de Kamp, maar de laatste jaren leden veel winkels onder veranderend consumentengedrag, waarbij online winkelen en grote retailparken terrein wonnen.

De tanende populariteit van Op de Kamp begon zorgen te baren. Leegstaande winkels, waaronder bekende namen zoals Blokker, deden afbreuk aan de reputatie van het centrum. Zelfs de gemeenteraad van Landgraaf deelde de bezorgdheid. Dit leidde uiteindelijk tot het besluit om Op de Kamp een grondige make-over te geven.

Wethouder Stijn Kropman, verantwoordelijk voor Economie, ziet de transformatie van winkelcentrum Op de Kamp als een uitdaging met grote voordelen: "Het vernieuwde winkelcentrum zal een aanwinst zijn voor Landgraaf en het winkelplezier voor klanten vergroten. Ik ben trots dat we nu eindelijk zijn begonnen met de renovatie, waardoor Landgraaf weer een eigentijds winkelcentrum krijgt."

De nieuwe plannen omvatten onder andere een derde supermarkt en een flinke upgrade van de passages. Het bedrijf Spark Investment, dat het project begeleidt, is enthousiast. Sanne van Bergen, van Spark Investment, gelooft dat het vernieuwde winkelcentrum Op de Kamp voor iedereen voordelen zal opleveren: "Op de Kamp zal binnenkort veranderen in een aantrekkelijk winkelcentrum dat klaar is voor de toekomst."

Momenteel zijn de werkzaamheden in volle gang, in nauwe samenwerking tussen de eigenaar van het winkelcentrum, de plaatselijke ondernemers en de gemeente Landgraaf. De nieuwe Lidl opent volgens planning haar deuren in februari 2024, en winkelcentrum Op de Kamp kan dan met trots het kloppend hart van winkelend Landgraaf worden genoemd

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram