Luister live

Wintertijd Heerlen laat wensen uitkomen

1 december 2023

Maak je klaar voor alweer de 5e editie van Wintertijd Heerlen. Van donderdag 14 december tot en met 7 januari vindt het Winterfestijn plaats in hartje Centrum van Heerlen.

Met de bekende trekpleisters als de schaatsbaan, glijbaan en een duurzame curlingbaan, maar ook een gevarieerd programma voor jong en oud in het Wintercafé en Lexor.

Pancratiusplein

De 600m2 grote overkapte (ijs)schaatsbaan en een 6 meter hoog en 35 meter lange glijbaan op het Pancratiusplein vormen wederom het middelpunt van Wintertijd Heerlen. Direct aan de schaatsbaan bevindt zich het gezellige wintercafé. Vanuit het wintercafé kan men onder het genot van een heerlijk winters hapje en drankje genieten van de gezellige schaats- en glijtaferelen. Het wintercafé is daarnaast een ideale locatie voor een gezellige bedrijfsborrel, kerstbijeenkomst of nieuwjaarsborrel.

Bongerd
De Bongerd is ook deze editie weer de feestelijke brug tussen de horeca en de winkelstad. Met de sfeervol ingerichte almhütte de Lexor, welke bol staat van lokale programmering en een duurzame curlingbaan voor teambuilding sessies, vriendenuitjes of een dubbeldate. Daarnaast wordt op de Bongerd een carrousel, kinderactiviteiten en diverse eetgelegenheden gesitueerd. De sfeervolle aankleding zorgt voor een ongekende winterambiance!

Programmering
Naast dit alles staat Wintertijd Heerlen wederom garant voor een brede programmering. Het uitgangspunt is beleving te creëren voor alle leeftijden. Zo kunnen basisschoolkinderen weer massaal schoolschaatsen, kunt u weer genieten van verassende optredens in Lexor zoals Wir Sind Spitze, Silent disco  en staat ook het populaire kerstkienen weer op het programma.

Actie Wensenkamer van de Kerstman

Dit jaar organiseert Wintertijd Heerlen een actie voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wintertijd Heerlen wil graag iets doen voor de regio. Door een wens te doen komen we in actie en zorgen we ervoor dat elk kind mee mag doen. Kerst en oudjaar is een tijd van saamhorigheid, van terugblikken en vooruitkijken. Sport voor de jeugd is iets heel tastbaars. Met deze actie zorgen we ervoor dat kinderen een jaar lang lid kunnen worden van een vereniging. Des te meer we ophalen des te meer kinderen we samen kunnen helpen.

Tijdens Wintertijd Heerlen kunnen kinderen een wens doen voor een ander of zichzelf.

Van 14 december tot en met 23 december kan er bij alle horecagelegenheden aan het Pancratiusplein of de wensenkamer van de kerstman een wenskerstbal worden gekocht vanaf  €2,50. Deze  kunnen kinderen zelf in de boom hangen. Ook kunt u online via onze QR code simpelweg doneren. De opbrengst gaat volledig naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Parkstad.

De wensenkamer van de kerstman wordt omgebouwd tot studio voor RTV Parkstad.

Van 27 december tot en met 30 december zend RTV parkstad live vanuit Wintertijd Heerlen radio en TV uit.

Tijdens de uitzendingen worden er verschillende wensen tot vervulling gebracht. Met een terugblik op Serious Request 2015 willen we met een kleine lokale variant geld inzamelen voor de jeugd in de regio. Tijdens de uitzendingen kunnen er plaatjes worden aangevraagd of kan er een eigen actie worden georganiseerd voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Parkstad.

Ouderen middag op 20 december in het Winter café

Wintertijd Heerlen organiseert een gezellige middag op 20 december vanaf 15:00 uur voor alle ouderen en alleenstaande uit de regio. Tijdens deze periode mag eigenlijk niemand alleen zijn en daarvoor bieden wij een lokaal programma met een hapje en een drankje.

Kom gezellig genieten van al het moois dat Wintertijd Heerlen te bieden heeft!

HMS Wintertijd

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram