Luister live

Zebra-actie in Kerkrade: Focus op Veiligheid bij Oversteekplaatsen

10 oktober 2024
Door: 
Jan Danihel

In de maand oktober organiseert de gemeente Kerkrade een campagne om de verkeersveiligheid bij zebrapaden extra onder de aandacht te brengen. Van 2 tot en met 25 oktober wordt op verschillende locaties in de gemeente een levensgrote zebra geplaatst bij de zebrapaden. Hiermee wil de gemeente zowel automobilisten als (brom)fietsers herinneren aan het belang van oplettendheid bij het naderen van oversteekplaatsen.

Hoewel de gemeente al diverse maatregelen neemt om de zebrapaden zo veilig mogelijk te maken, blijven er meldingen binnenkomen van onveilige situaties. Daarom roept de gemeente weggebruikers op om extra alert te zijn bij het naderen van zebrapaden.

Als onderdeel van de actie kunnen inwoners meedoen aan een prijsvraag waarbij ze het aantal zebrapaden in Kerkrade kunnen raden. De winnaar maakt kans op kaartjes voor GaiaZOO. Meer informatie over de actie en verkeersveiligheid is te vinden op de website van de gemeente.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495

Social media

Belangrijk

RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram