Luister live

Zedendelinquent of slachtoffer van een wraakactie van dezelfde dochters?

13 december 2023

In een spraakmakende zaak in Landgraaf staat de vraag centraal of Angelo van T. een zedendelinquent is die zich vergreep aan zijn twee minderjarige dochters, of dat hij het slachtoffer is van een wraakactie van dezelfde dochters. De zaak kwam aan het licht op 29 augustus van dit jaar toen een minderjarig meisje zich op het politiebureau van Heerlen meldde, bewerend seksueel betast en mishandeld te zijn door haar vader, Angelo van T.

Volgens het meisje zouden mishandelingen en betastingen gedurende acht jaar hebben plaatsgevonden. Ze beweert ook door haar vader 'aangeboden' te zijn aan diens beste vriend. Haar jongere zusje verklaarde ook mishandeld en betast te zijn, waarbij ook hun opa een rol zou hebben gespeeld.

De beschuldigingen gaan verder, bewerend dat tijdens het Pinkpopfestival, terwijl Angelo en zijn echtgenote Bianca aanwezig waren, de zusjes door de babysittende opa zijn betast. De rol van moeder Bianca blijft onduidelijk, met beschuldigingen van medeplichtigheid en zelfs het filmen van onzedelijke activiteiten van Angelo. Bianca ontkent en beweert zelf ook slachtoffer te zijn van mishandeling en betasting door haar echtgenoot.

Tijdens de zitting gaf verdachte Angelo T. toe dat hij snel kwaad wordt en dat er weleens een klap valt, maar ontkende categorisch mishandeling of seksueel misbruik van zijn dochters. Hij vermoedt dat de verklaringen zijn opgezet door zijn oudste dochter, met wie hij conflicten had over haar verkering met een man van 32.

Advocate Francoise Landerloo betoogde dat er zoveel tegenstrijdigheden zitten in de verklaringen van de dochters, de moeder, en andere getuigen dat haar cliënt op vrije voeten moet worden gesteld. De rechtbank oordeelde echter dat er voldoende aanwijzingen zijn om T. in voorlopige hechtenis te houden. De zaak zal binnen drie maanden inhoudelijk worden behandeld.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram