Luister live

Zomer keert terug: Zonnige en warme week op komst

26 augustus 2024

 

Na een korte afkoeling door forse regen- en onweersbuien afgelopen zaterdag, keert de zomer komende week terug met hogere temperaturen. Vanaf dinsdag stijgt het kwik opnieuw en kunnen we in veel delen van het land weer rekenen op zomerse warmte.

Deze hernieuwde zomerse periode is te danken aan de invloed van een hogedrukgebied dat zich uitstrekt van de Azoren naar Frankrijk en de Benelux. Vanaf dinsdag krijgen we te maken met een zuid- tot zuidoostelijke stroming, die warme en droge lucht naar Nederland voert. Hierdoor kunnen de temperaturen op dinsdag al zomerse waarden bereiken, met op woensdag mogelijk zelfs lokaal 30 graden.

Vanaf donderdag neemt de invloed van het hogedrukgebied boven de Azoren weer toe en draait de wind naar het westen. Dit zorgt voor iets lagere temperaturen, hoewel het regionaal nog steeds zomers warm kan zijn met ongeveer 25 graden.

Het weerbeeld blijft de hele week aangenaam met veel zon en weinig neerslag. Op de meeste plaatsen blijft het droog, op een enkel buitje na. Een ideale week voor zomeractiviteiten dus!

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram