Luister live

Zondag 8 oktober organiseert ZijActief Limburg de Familie Cultuur Dag

25 augustus 2023

Op zondag 8 oktober gebeurt er bij ZijActief Limburgs iets bijzonders: de vrouwenvereniging opent haar deuren voor mannen. Het grootste vrouwennetwerk van Limburg nodigt tijdens de ‘Familie Cultuur Dag’ leden, familie en vrienden uit om op excursie te gaan. Uniek, want provinciale activiteiten zijn niet bedoeld voor mannen. Ietje Heemels, organisator van deze ZijActief-dag: “Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is helaas nog toekomstmuziek. Daarom richten we ons enkel op vrouwen. Veel leden gaan hier 100% voor. Dan is het fijn om dit aan je naasten te kunnen laten zien.

Normaliter zijn mannen niet van de partij bij ZijActief Limburg. “We zijn een vrouwenvereniging”, verklaart Ietje Heemels. “Onze missie is om vrouwen in Limburg, kwetsbaar en minder kwetsbaar, te verbinden. Om zo hun netwerk te verstevigen. Een stevig netwerk draagt namelijk bij aan meer zelfredzaamheid, samenredzaamheid én minder eenzaamheid.”

Focus op vrouwen
Op de vraag waarom de organisatie zich louter op vrouwen richt, antwoordt Ietje Heemels: “Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is nog steeds een actueel thema. Hier maken wij ons sterk voor. In de eerste plaats door vrouwen hiervan bewust te maken. En dat gaat een stapje verder in het informeren over vrouwspecifieke thema’s. Denk aan vrouwengezondheid, de man-vrouwkloof in de politiek en de pensioenkloof als gevolg van arbeidsongelijkheid.”

Familie Cultuur Dag
Tijdens de Familie Cultuur Dag houdt ZijActief het luchtig. Leden kunnen onder begeleiding van een gids met een of meerdere introducés de ENCI-groeve in Maastricht bezoeken. “Wandelen en cultuur snuiven is een populaire combinatie bij onze leden. Een geschikte activiteit voor dit evenement dat een open karakter heeft”, besluit Ietje Heemels.

Leden en niet-leden die mee willen, kunnen zich vóór 23 september opgeven bij de organisatie. Meer informatie: www.zijactieflimburg.nl.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram