Luister live

Zonnige start van maart zorgt voor drukte in Parkstad

4 maart 2024

Via: 045online

PARKSTAD – De zon straalde afgelopen weekend boven onze regio en bracht een ongekende warmte met zich mee. Zondag markeerde een historisch moment, want het was de warmste 3 maart ooit gemeten!

Drukte voor de ingang van Gaia ZOO.

In De Bilt werd het warmterecord verbroken met een temperatuur van 14,9 graden, maar in Limburg werd het nog warmer. Op sommige plekken tikte de thermometer ruim de 16 graden aan, wat resulteerde in een drukte van jewelste in Parkstad.

De parkeerplaats van Gaia Zoo stond boordevol.

Natuurliefhebbers en zonaanbidders kwamen massaal naar buiten om te genieten van de eerste voorjaarsstralen. De paden vulden zich met wandelaars die zich lieten verwarmen door de zonnestralen. De parkeerplaats van Gaia Zoo was overvol, terwijl het terras bij kasteel Erenstein zo goed als vol zat met mensen die genoten van de aangename temperaturen.

Zondagavond koelt het alweer af naar zo’n 7 graden. Maandag wordt het meer bewolkt, maar blijft het vrijwel overal in de provincie droog, met een maximumtemperatuur van 11 graden.

De paden vulden zich met wandelaars die zich lieten verwarmen door de zonnestralen. Foto: Jo Grzelak

Dinsdag blijft grijs, met een gemiddelde temperatuur van 10 graden. Maar woensdag belooft weer zonneschijn met temperaturen die oplopen naar 12 graden, en op een enkele bui na blijft het droog.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram