Luister live

17-Jarige Jongen uit Landgraaf betrokken bij zware explosie in Antwerpen

27 oktober 2023

Een 17-jarige jongen uit Landgraaf is onlangs overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten nadat hij een van de verdachten bleek te zijn van een ernstige explosie die ruim een maand geleden plaatsvond in Antwerpen, zo melden bronnen aan L1.

Het incident, dat zich voordeed op 15 september in de Antwerpse wijk Kiel, werd gekenmerkt door het gebruik van een granaat. De schade was aanzienlijk, waarbij zes woningen en verschillende auto’s beschadigd raakten, gelukkig zonder dat er gewonden vielen. Dankzij tips van oplettende getuigen, die een auto met een Nederlands kenteken zagen wegrijden, konden de vermoedelijke daders snel worden klemgereden door de politie en in hechtenis worden genomen. Een van deze verdachten was de minderjarige jongen uit Landgraaf.

Het Belgische gerecht heeft bevestigd dat de 17-jarige jongen inmiddels op vrije voeten is gesteld en is overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten na een maand van voorlopige hechtenis in België. Het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht heeft bevestigd dat de jongen daadwerkelijk is overgeleverd, maar heeft verder geen commentaar gegeven over de zaak. De verdachte zal zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden. Ondertussen blijven de twee andere verdachten, een 18-jarige uit Beverwijk en een 19-jarige uit Benschop, nog steeds in hechtenis in België en zullen daar ook worden berecht.

De Belgische autoriteiten vermoeden dat de explosie verband houdt met een conflict in het drugsmilieu. Opmerkelijk is dat een maand voor de aanslag op dezelfde locatie een auto in brand werd gestoken, wat mogelijk wijst op een verband tussen de twee incidenten.

De advocaat van de jongen uit Landgraaf, Peter van Geelkerken, heeft tot op heden geen commentaar gegeven over de zaak. De zaak blijft zich ontwikkelen terwijl de autoriteiten verder onderzoek doen naar de explosie en de mogelijke motieven achter deze schokkende gebeurtenis in Antwerpen.

Bron:045online

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram