Luister live

2,8 miljoen voor burgerinitiatieven in Zuid-Limburg

21 maart 2024

 

Goed nieuws voor burgers en organisaties met plannen om de leefbaarheid op het platteland te verbeteren: het subsidieloket voor plattelandsontwikkeling is weer geopend. Dankzij het Europese subsidieprogramma LEADER kunnen projecten die bijdragen aan een bloeiende plattelandsgemeenschap ondersteuning krijgen. Dit initiatief bouwt voort op het succes van eerdere programma's, die al 27 prachtige burgerinitiatieven in Zuid-Limburg mogelijk hebben gemaakt.

LEADER is een Europees subsidieprogramma gericht op het verbeteren van de leefbaarheid en economie op het platteland. Het stimuleert kleinschalige projecten die van belang zijn voor de regio. Naast de Europese Unie dragen ook de provincie Limburg en de 16 Zuid-Limburgse gemeentes bij aan dit programma.

Bij LEADER staat samenwerking centraal en krijgen bewoners de mogelijkheid om zelf te bepalen wat belangrijk is voor hun omgeving. Het streven is om samen te werken aan een samenleving die aantrekkelijk is voor alle generaties en culturen, waarbij de nadruk ligt op projecten die sociale participatie, biodiversiteit, waterbeheer, economische ontwikkeling en de band tussen stad en platteland bevorderen.

In de komende subsidieperiode 2024 - 2027 is er speciale aandacht voor projecten die binnen een van deze thema’s vallen. Mensen met een plan kunnen tot eind 2027 een subsidieaanvraag indienen bij de Lokale Actie Groep (LAG) van LEADER in Zuid-Limburg. De LAG, bestaande uit inwoners met hart voor de regio en kennis van de genoemde thema’s, beoordeelt de aanvragen en ondersteunt initiatiefnemers van idee tot uitvoering.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram