Luister live

2e Inschrijvingsronde Levensbomenbos in Simpelveld

31 juli 2023

Gemeente Simpelveld gaat een levensbomenbos aanleggen op het weiland grenzend aan het Hellingbos. Inwoners, verenigingen en bedrijven hebben de mogelijkheid om een (gedenk)boom te adopteren naar aanleiding van bijvoorbeeld een geboorte, huwelijk, overlijden of een andere belangrijke (persoonlijke) gebeurtenis.

In totaliteit worden in het levensbomenbos 72 bomen aangeplant. Hiervan zijn reeds 56 bomen tijdens de 1ste inschrijvingsronde geadopteerd. Momenteel zijn nog 16 bomen beschikbaar voor adoptie. Inschrijven is mogelijk van 18 september tot en met 2 oktober 2023. Meer info kun je vinden via deze link.

De te adopteren levensbomen bestaan uit de volgende soorten:
•    Styphnolobium japonicum ‘Harry van Haaren’ (Honingboom), aantal: 1 stuks;
•    Cornus controversa (Reuzenkornoeltje), aantal: 6 stuks;
•    Malus ‘John Downie’ (Sierappel), aantal: 4 stuks;
•    Alnus glutinosa ‘Imperialis’ (Varenbladige zwarte els), aantal: 5 stuks;

Indien er meer dan 16 inschrijvingen worden ontvangen vindt toekenning plaats in volgorde van binnenkomst ofwel het principe van first come, first serve. Er vindt geen loting plaats. Alle bomen hebben de maatvoering: 14/16 (omtrek gemeten op 130cm hoogte) en worden met draadkluit aangeplant. Alle inschrijvers krijgen uiterlijk eind november bericht. De kosten voor het adopteren van een levensboom bedragen eenmalig € 50,00 (incl. BTW). Er is slechts één inschrijving per adres mogelijk.

De adoptant heeft de mogelijkheid om één persoonlijke boodschap van maximaal 100 woorden aan te leveren voor het boomkaartje. Het boomkaartje wordt aan de boom bevestigd. De gemeente Simpelveld levert eenmaal één boomkaartje. Daarnaast zorgt de gemeente Simpelveld bij de boom voor één boomplaatje. Op het boomplaatje komt standaard de vermelding/tekst: ‘Levensbomenbos Simpelveld’, de boomsoort, het begeleidend boomnummer en de maand en het jaar van aanplant. Het boomplaatje wordt op een schuin afgezaagde boompaal bij de boom bevestigd.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram