Luister live

Aanpassingen aan de Sinterklaasintocht Heerlen vanwege werkzaamheden op Pancratiusplein

15 november 2023

Recentelijk is er een persbericht uitgegeven met betrekking tot de Sinterklaasintocht op 19 november in Heerlen. Als gevolg van geplande werkzaamheden op het Pancratiusplein zal het programma verplaatst worden naar de Bongerd. Deze wijziging heeft ook invloed op de route van de Sinterklaasintocht.

De route van de intocht zal enigszins gewijzigd worden als gevolg van de verplaatsing naar de Bongerd. Details over de aangepaste route kun je hieronder terugvinden.

De jaarlijkse intocht van Sinterklaas in Heerlen vindt dit jaar plaats op zondag 19 november in de binnenstad van Heerlen. Vanaf 13.30 uur is er speciaal voor kinderen een muzikaal omlijst voorprogramma op de Bongerd. Tegelijkertijd vertrekt de Sint met zijn pieten vanuit de Geleenstraat om enkele straten van Heerlen aan te doen op de Blauw Sjuut. Om 14 uur wordt Sinterklaas feestelijk onthaald op de Bongerd.

Na de landelijke intocht in Gorinchem de dag van tevoren zet de Sint met zijn pieten op zondag 19 november koers naar Heerlen. Hier stapt het bonte gezelschap over op de Blauw Sjuut die speciaal voor deze gelegenheid is omgedoopt tot de S.S. Spanje.

Sinterklaasintocht
De intocht vertrekt om 13.30 uur in de Geleenstraat (zijde Valkenburgerweg), waar de Sint op de Sjuut samen met zijn Pieten kleine en grote kinderen langs de route zal begroeten en verwennen met zoetigheid. Een speciale Pietenkapel brengt Sinterklaasliedjes ten gehore. Vanuit de Geleenstraat worden in deze volgorde de volgende straten aangedaan: Honigmannstraat, Stationstraat, Saroleastraat en de Bongerd.

Programma Pancratiusplein
Vanaf 13.30 uur is er een muzikaal voorprogramma op de Bongerd, gepresenteerd door Anne Feijten. Om 14 uur zal de Sint feestelijk worden onthaald en persoonlijk worden verwelkomd door zowel de burgemeester als het kindercollege. Tot 16 uur delen de pieten lekkers uit (ook glutenvrij) en bestaat de mogelijkheid om de Sint te ontmoeten.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram