Luister live

Alweer de 15e editie van D’r Heëlesje Joarmaat!

20 april 2023

Op zaterdag 22 april vindt van 9.00 uur tot 17.00 uur de 15e editie van D’r Heëlesje Joarmaat plaats in Heerlen-Centrum. Bezoekers kunnen door de hele binnenstad deelnemen aan speciale activiteiten, rondstruinen langs 400 marktkramen (op de Bongerd, Promenade, Honigmanstraat, Dautzenbergstraat en de Pancratiuspleinen) en genieten van kunst, muziek en ander vermaak.

Op de Bongerd is een curiosamarkt, een draaimolen en trampoline. Ook worden de boerderijschaapjes hier ter plekke geschoren en is er een boerderijmuseum met antieke tractoren. In de Saroleastraat maken standwerkers een echte show van de verkoop, met humor en demonstraties. Ook zijn op het Pancratiusplein (Limburgse) specialiteiten te vinden zoals honing en asperges. In een traditionele rookoven wordt vis gerookt. Er zijn ook verschillende oude ambachten. Verder is er als vanouds een boekenmarkt met onder andere lp’s en stripboeken. SCHUNCK Muziekschool zorgt voor live muziek op het terras van SCHUNCK aan het Pancratiusplein. In de Geleenstraat is een grote kunstmarkt. Naast ruim 50 kramen met kunst zijn hier workshops en demonstraties van kunstenaars. Op het plein voor het stadhuis staat een terrasje waar vegan maaltijden/hapjes geserveerd worden. Verder is hier een kleine gezondheidsmarkt.

Daarnaast kun je door de hele stad genieten van livemuziek verzorgd door de vele muzikanten. Heerlen biedt dit jaar voor de zesde keer ruimte aan muzikanten, die live optreden op podia door de stad.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram