Luister live

Bob, de held van carnaval

11 januari 2024

Maandag 15 januari start de Bob carnavalscampagne in Limburg. Carnaval is een geweldig volksfeest dat door veel Limburgers gevierd wordt. Juist dan is het duidelijk vooraf aangeven wie de Bob is belangrijk. Zo wordt het gemakkelijker om Bob te blijven. Immers door het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid in gevaar komen. Daarom wordt er in de carnavalstijd wederom een Bob-campagne gevoerd om rijden onder invloed van alcohol te voorkomen.

 

De campagne stimuleert automobilisten en hun passagiers samen de Bob-afspraak te maken, vooraf duidelijk aan te geven wie de Bob is en die afspraak consequent na te leven. Bob is daarbij degene die geen alcohol drinkt en zichzelf en de anderen veilig thuis brengt.

In de periode voor carnaval en tijdens carnaval voert de politie natuurlijk ook weer alcoholcontroles uit. De nuchtere automobilist wordt beloond met een welverdiend heldenmasker van Bob.

Bob: kom veilig thuis

De Limburgse actie is een aanvulling op de landelijke verkeerscampagne. De centrale boodschap van de Bob-campagne is verwoord in de slogan ‘Ben je Bob, zeg het hardop!’. Beide campagnes laten op positieve wijze zien dat het heel normaal is dat je tijdens visites en carnaval, net als bij het uitgaan, vooraf een Bob-afspraak maakt.

 

ROVL

Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg). Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers! De campagne ‘Bob, de held van carnaval’ past dan ook helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen maken we van de nul een punt!

Voor meer informatie kijk op www.rovl.nl.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram