Luister live

Boekenborrel over de Maas, coming out en uiteraard over carnaval

22 januari 2024

De Maas, de wreedheid van het zeventiende levensjaar en een vleugje carnaval. Dat  zijn de ingrediënten van de Boekenborrel van zaterdag 27 januari in boekhandel Van der Velden van Dam in Heerlen.

Het vleugje carnaval komt van de Hoensbroekse July Vijgen die een kinderboek schreef over carnaval in Hoensbroek: Joep wilt vastelaovend viere. Plaatsgenoot Ben  van Melick gaat met haar in gesprek. Ook Dick Gebuys zoekt het in carnavalssferen in zijn bespreking van een klassieker uit de Nederlandse literatuur. Deze keer: Het gilde van de Blauwe Schuit van Herman Pleij.

Zeventien zijn is wreed is de titel van de debuutroman van Mario Defauwes uit Maastricht. Een boek over ‘de worsteling omtrent zelfacceptatie, geaardheid en oude waarden op de weg naar volwassenheid’. Wiel Beijer  gaat met de schrijver  in gesprek. Beijer interviewt ook Rouke van der Hoek, die recent een lijvig en rijkelijk geïllustreerd boek uitbracht met als titel De Maas van rivier naar systeem. Van der Hoek werkte als risicomanager voor de projectorganisatie Maaswerken bij Rijkswaterstaat en kent als geen andere de geschiedenis van de grillige Moeder Maas.

De Boekenborrel op zaterdag 27 januari begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram