Luister live

Boris Quaedvlieg uitgeroepen tot 78e stadsprins van Kerkrade

7 januari 2024

Via: 045online

KERKRADE – Tijdens de feestelijke prinsenproclamatie op de Markt in Kerkrade, georganiseerd door d’r Kirchröatsjer Vasteloavendsverain “Alaaf Kirchroa 1936,” is Boris Quaedvlieg uitgeroepen als de 78e stadsprins van Kerkrade.

Boris Quaedvlieg, 24 jaar oud en zoon van Rebecca Offermanns en Noël (I) Quaedvlieg, zelf stadsprins van Kerkrade in 1991 én 1992, woont samen met zijn vriendin Danee Lurken in Chèvremont. Hun prinselijke residentie bevindt zich aan de Nassaustraat 103. Samen met zijn zus Noortje heeft Boris de liefde voor vasteloavend van kinds af aan meegekregen.

De kersverse stadsprins komt uit een prinselijk geslacht. Zijn opa, Pé (III) Quaedvlieg, regeerde over de stad in 1959, gevolgd door diens zoon, Noël I, 33 jaar later. Nu, opnieuw 33 jaar later, valt deze eer ten deel aan de derde generatie van de Quaedvlieg-dynastie.

Boris Quaedvlieg is een gepassioneerde carnavalist. In 2011 was hij page van stadsprins Michiel (I) Dijkman, en hij was enkele jaren lid van CV de Floepsjiesere. Daarnaast maakte hij geruime tijd deel uit van de Raad van Elf van KVC Oranje. Boris staat te popelen om in 2024 te schitteren als stadsprins.

In het dagelijks leven is Boris accountmanager bij uitzendbureau Jobhunting. Daarnaast is hij elftalleider van KVC Oranje 1, voortrekker van het Genootschap der Heeren Hemeldragers in de dekenale parochie H. Lambertus, en een betrouwbare steun voor het Brouwersgilde Rolduc. Als kers op de taart is Boris een fervent Roda JC-supporter.

De lijfspreuk van Boris I luidt:

Vasteloavend in de viedele, vasteloavend óp d’r Maat.
Vasteloavend in ós Kirchroa, ’t sjunste fés wat d’r Herjód hat jemaad.

Op zondag 21 januari 2024 heeft iedereen de gelegenheid om de nieuwe stadsprins van Kerkrade te feliciteren tijdens de Prinse-emfank in de Rodahal. De receptie begint om 15.11 uur.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram