Luister live

Buitententoonstelling 'Alledaagse Mensen' in Valkenburg a/d Geul. Dezelfde kunstenaars achter de Alledaagse Mensen van Heerlen!

16 februari 2024

Van 2 maart t/m 18 juni is de unieke kunsttentoonstelling genaamd ‘Alledaagse Mensen’ te gast in de historische straten van Valkenburg. Meer dan veertig levensgrote betonnen beelden(groepen) - gecreëerd door de gerenommeerde Duitse kunstenaars Christel en Laura Lechner - staan dan op 19 locaties in het stadscentrum van Valkenburg. Ze vormen een toegankelijke brug tussen kunst en het alledaagse leven.

De 'Alltagsmenschen' zoals de beelden ook wel genoemd worden, stralen warmte, humor en herkenning uit. Geplaatst in alledaagse situaties, brengen ze een glimlach op het gezicht van voorbijgangers. Wandel door de straten van Valkenburg en ontdek de diverse fotogenieke scènes die her en der te vinden zijn. Van een groepje vrienden dat gezellig tafelt tot een paar dat innig danst, elk beeld vertelt een verhaal en nodigt uit tot interactie. De tentoonstelling ‘Alledaagse Mensen’ is een initiatief van BIZ Valkenburg (Bedrijven Investerings Zone).

Meer informatie
De uitgebreide tentoonstelling is te ontdekken via een route door de oude binnenstad van Valkenburg die uitnodigt tot een wandeling. De brochure met de locaties van de sculpturen is verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg Experience Valkenburg, Theodoor Dorrenplein 5. Daar is tevens een flyer verkrijgbaar met een speurtocht voor kinderen. Een rondleiding met een gids behoort ook tot de mogelijkheden. Kijk ook op visitzuidlimburg.nl/alledaagsemensen

Over de Kunstenaars
Christel en Laura Lechner, de Duitse kunstenaars achter de 'Alledaagse Mensen', hebben met hun kunstinstallaties wereldwijd bewondering geoogst. Hun creaties weerspiegelen de eenvoudige schoonheid van het dagelijks leven en nodigen uit tot een diepere waardering voor die momenten die vaak over het hoofd worden gezien.

Dezelfde Alledaagse Mensen als in Heerlen

Vanaf 19 maart 2008 werd een zestigtal beelden van Christel Lechner opgesteld in (merendeels) het centrum van Heerlen. Enkele beelden, waaronder deze, werden later aangekocht door de gemeente Heerlen. Een nieuwsbericht uit 2008:

''De gemeente Heerlen gaat twee beelden van de tentoonstelling 'Alledaagse mensen bezoeken Heerlen' aankopen. De beelden van de Duitse kunstenares Christel Lechner staan nu al 3 maanden lang in het centrum van de stad. In het begin werden een aantal beelden door vandalen vernield. Volgende week is de expositie afgelopen. Volgens wethouder Riet de Wit maakte de tentoonstelling zoveel indruk op de mensen dat er een blijvende herinnering moest komen.''

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram