Luister live

Cadeau abonnement bibliotheek voor 65+'ers

13 oktober 2023

Wethouder Marco Peters heeft in de bibliotheek Heerlerheide het eerste cadeau abonnement voor 65+’ers uitgereikt aan Paula Cox. Daarmee kan ze boeken lenen, gebruik maken van de computer en heeft ze toegang tot duizenden e-books, luisterboeken, tijdschriften en cursussen. Inmiddels heeft de bibliotheek ongeveer 150 (voor)aanmeldingen ontvangen van 65+’ers die gebruik willen gaan maken van het aanbod.

De bibliotheek is voor Paula Cox geen onbekende. “Ik was hier eerder bij het ‘Uur van de Buurt’ en kwam wel eens om koffie te drinken. Boeken kreeg ik van mijn zussen en soms leende ik een boek uit de minibieb bij mij in de straat. Toen ik ging nadenken over een eigen abonnement zag ik het aanbod van de gemeente. Het cadeau kwam voor mij precies op het goede moment.”

Wethouder Marco Peters: “Juist ook voor ouderen is een abonnement van de bibliotheek heel waardevol. Boeken lezen, contact met anderen leggen, maar ook jezelf blijven ontwikkelen. Daarom is het ook zo mooi dat mensen met hun abonnement allerlei cursussen kunnen volgen om nieuwe vaardigheden te leren. Voorbeelden hiervan zijn taalcursussen, het verder ontwikkelen van digitale vaardigheden of aan de slag te gaan met fotografie. Zo willen we mensen boeien en betrokken houden.”

Iedere 65+’er met al een abonnement bij SCHUNCK Bibliotheek, heeft inmiddels een brief gekregen met informatie. Al deze abonnementen zijn automatisch omgezet naar het abonnement van de gemeente Heerlen.
Inwoners die vanaf nu 65 jaar worden en nog geen abonnement hebben, kunnen zich melden in één van de vier vestigingen in de stad.

Bron: Gemeente Heerlen

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram