Luister live

Cas Hanssen is de nieuwe Sjtadsprins va Gebrook

15 januari 2024

In een uitverkochte gehoorzaal van Kasteel Hoensbroek is Cas Hanssen op zaterdag 13 januari tijdens een sprankelende show geproclameerd tot Sjtadsprins Cas d’r Ieësjte va Gebrook. Hij is de nieuwe heerser over ’t Breuker Narreriek.

De gasten van de proclamatie werden ondergedompeld in de Breuker variant van het verhaal van de musical Grease, of beter 'Gries'. Naast de welbekende scènes uit de jaren '50, speelde een deel van het verhaal zich in het heden af. De tiener hoofdrolspelers van weleer, wonen nu in een bejaardenhuis. Ze zijn elkaar na de middelbare school uit het oog verloren, maar vinden elkaar nu weer tijdens de Rock-and-Rollatordans. Met iets minder soepele heupen, maar een gelijk enthousiasme dansen ze samen als vanouds tijdens het vastelaovesbal. Als Sandy als Prinses van het bal is benoemd, blijft de grote vraag wie de Prins van het bal zal worden... Tijdens de Breuker versie van 'You're the one that I want' (Wae waert d'r Prins noe) danst de nieuwe Sjtadsprins va Gebrook in de schijnwerpers. Dit blijkt Cas Hanssen te zijn.

Cas, 28 jaar oud, is de zoon van Francien en Wiel Hanssen. Cas is een echte Breuker jong, geboren in Mariarade en na enkele omzwervingen sinds 2022 weer woonachtig in Hoensbroek. Om precies te zijn het huis van Oma Trees op de Sleinadastraat. Cas is samen met Carlijn Arends.  Cas is niet de eerste Sjtadsprins uit de familie. Oom Pierre (van Melick) en neef Jorrit (van Melick) gingen Cas in 1978 en 2008 voor als Sjtadsprins van Gebrook.  Hiermee is hij de derde Prinsentelg uit de familie van Melick.

Cas zat op Basisschool de Regenboog en behaalde zijn middelbare school diploma op het St. Jans college. Daarna is hij Fiscaal Recht en Economie gaan studeren in Eindhoven. Inmiddels werkt Cas als zelfstandig inkomensconsulent voor diverse gemeenten. Voetbal is de grootste hobby van Cas. Tot een klein jaar geleden voetbalde hij bij VV Amstenrade. Hier heeft hij vanaf zijn 6de levensjaar tot 2022 gevoetbald. Inmiddels speelt Cas zaalvoetbal bij ZVV de Kabouter in Hoensbroek.

Wie Sjtadsprins Cas I wil feliciteren, is van harte welkom op zondag 21 januari a.s. tussen 15:11 uur en 18:11 uur op de Prinsenreceptie in Kasteel Hoensbroek.

Neem ook een kijkje op de website van de Sjtadsprins: https://sjtadsprins.cch-gebrook.nl

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram