Luister live

Dag van het Park in Schutterspark Brunssum op zondag 14 april

9 april 2024

Op zondag 14 april 2024, van 12.00 tot 17.00 uur, vindt de Dag van het Park plaats in Schutterspark te Brunssum. Dit evenement biedt een gevarieerd programma voor jong en oud, met als hoogtepunt de feestelijke opening van de vernieuwde Schutterspark Promenade door kinderen om 13.00 uur.

Schutterspark, met zijn rijke geschiedenis als het oudste volkspark van Limburg, belooft een dag vol plezier en ontdekking te bieden voor bezoekers van alle leeftijden. De oorsprong van de naam 'Schutterspark' ligt in het verleden, toen er een schietbaan van Schutterij Sint-Gregorius was gevestigd. In de loop der jaren heeft het park een transformatie ondergaan, van eigendom van de Staatsmijnen tot eigendom van de gemeente Brunssum en uiteindelijk naar het recreatieschap Streekgewest OZL en terug naar de gemeente Brunssum. Vandaag de dag biedt Schutterspark, naast zijn natuurlijke schoonheid met unieke hangvennen, een scala aan attracties voor het hele gezin, variërend van wandelpaden tot boottochten en van paintballen tot een kinderboerderij.

De Dag van het Park, georganiseerd door de gemeente Brunssum, lokale ondernemers, stichtingen en verenigingen, biedt een uitgelezen kans om alles wat Schutterspark te bieden heeft te ontdekken. Tijdens het evenement zullen alle attracties open zijn en zullen er extra kinderactiviteiten plaatsvinden, zoals schminken en springkussens. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan een gratis speurtocht en deelnemen aan een infomarkt.

Een bijzonder hoogtepunt van de dag is de feestelijke opening van de vernieuwde Schutterspark Promenade om 13.00 uur, waarbij kinderen uit Brunssum en omstreken worden uitgenodigd om het wandelpad op ludieke wijze in te wijden. De herstelde promenade, met verbeterde verharding en meer groen, markeert de eerste fase van een grootschalige renovatie van het park.

Voor geïnteresseerde pers en recreatieve ondernemers wordt er om 14.00 uur een speciale rondleiding door het park georganiseerd. Aanmelding vooraf is verplicht via e-mailadres [email protected] of [email protected].

Voor meer informatie over het evenement kunt u terecht op schutterspark.nl.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram