Luister live

Dansmarathon op Pancratiusplein in Heerlen. Dance 4 Life! Fight for Joany

11 juni 2024

Op 6 en 7 juli zal het Pancratiusplein in Heerlen bruisen van energie en beweging tijdens een grootschalige dansmarathon. Dit evenement, georganiseerd om fondsen te werven voor een goed doel, belooft twee dagen vol muziek, dans en gemeenschapszin.

Dance 4 Life! Fight for Joany is een dansevenement dat plaats zal vinden in Heerlen, Limburg en waarvan de opbrengsten naar het bekostigen van de levensreddende en levenskwaliteit verbeterende operaties van Joany gaan. Gedurende het weekend worden er prachtige danslessen verzorgd door professionele dansers en danseressen. Ook kan je genieten van mooie dansoptredens. Het weekend staat in het teken van plezier, dans, beweging en samenwerking.

Joany Uranka
Dans is altijd Joany's grote passie geweest. Na het afronden van de vooropleiding dans (Kumulus IDA/ODM) in Maastricht verhuisde zij naar Portugal om daar aan Performact verder te studeren. Helaas kampte ze altijd al met gezondheidsproblemen en in 2019 na een val op haar nek werden deze alleen maar erger. Een dwaalspoor door de medische wereld volgde. Ondanks alle mogelijke inspanningen verslechterde de gezondheidssituatie alleen maar.

In Maart 2024 kwamen de familie Uranka in Barcelona bij een gespecialiseerde neurochirurg  voor instabiliteit aan de wervelkolom. Hier bleek dat niet alleen haar halswervelkolom maar haar gehele wervelkolom tot en met het bekken instabiel waren. Het ging inmiddels zo slecht met Joany dat zij in Barcelona op de Intensive Care opgenomen moest worden tot aan haar eerste operatie. Deze operaties waren het uiteraard meer dan waard. Ze hebben haar leven gered en haar een kans gegeven om weer te gaan leven na 5 jaar ernstig ziek en in volledige afzondering te hebben geleefd. Helaas werden deze operaties niet vergoed en hierdoor kwamen ze met een prijskaartje, eentje die de familie uiteraard niet zo maar kunnen betalen.

Programma Dansmarathon
Tijdens het weekend zijn er verschillende optredens, onder andere door Guido en Wendy of Jack Vinders. Naast deze optredens zijn er ook verscheidene workshops en dansoptredens. Voor het volledige programma kan men klikken op deze link.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
â“’ RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram