Luister live

De schapen gaan weer naar buiten

11 april 2024

Schapen houden het gras kort in Heerlen. Natuurvriendelijk en stil. In plaats van grasmaaiers zet de gemeente Heerlen schapen in om het gras kort te houden in bermen en groengebieden in de stad.

De schaapskuddes trekken weer door Heerlen. Vanaf deze maand zijn ze weer te zien op veel plekken in de stad. Bijvoorbeeld in het Heidserpark, op Zeswegen of het Aambos. Wist u dat in groengebieden die kort gehouden worden door schapen meer bloemen bloeien? Dat komt doordat schapen selectief grazen. Daardoor krijgen zaadjes meer kans om te ontkiemen.

Wethouder Marco Peters van Beheer en Onderhoud: ”De kuddes met hun herder en de schaapshond geven landelijke charme aan onze stad. Bovendien bereiken we op deze manier met ecologische beheer, hetzelfde als met de inzet van machines”.

De schapen zijn allemaal gezond en ingeënt tegen Q-koorts. Mensen met een verminderde weerstand wordt, voor alle zekerheid aangeraden om de schapen niet aan te raken.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram