Luister live

Eerste zuidelijke Green Key certificering voor Discovery Museum

19 juli 2023

Het Discovery Museum in Kerkrade is officieel gecertificeerd met het Green Key keurmerk, en het heeft het hoogste predicaat, namelijk Goud, ontvangen.

Dit maakt het museum de eerste culturele instelling in Zuid-Nederland die deze erkenning ontvangt. Door aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden te voldoen, zowel in hun programma's als bedrijfsvoering, streven ze naar een verantwoorde, duurzame en milieuvriendelijke werkwijze. Het Green Key keurmerk is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve sector in Nederland en staat garant voor de inzet van organisaties om meer te doen voor het milieu dan wat de wet- en regelgeving vereist.

Het museum heeft voldaan aan 74 van de 102 criteria die gesteld zijn voor het Green Key keurmerk, waaronder criteria voor afvalscheiding, energieverbruik en diversiteit en inclusie. Het gebouw van het museum behoort tot energieklasse A en wordt voorzien van groene stroom door middel van zonnepanelen en duurzame energiebronnen. Discovery Museum is verheugd met deze certificering en het behalen van het Gouden predicaat, waarmee ze laten zien dat ze actief bijdragen aan een duurzamere toekomst.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram