Luister live

Emma Kok (15) gaat op wereldtournee met André Rieu

23 juli 2023

Via 045 Online

Het bijzondere verhaal van Emma's opkomst begon toen ze de afgelopen weken tijdens de concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht het hartverwarmende Franse chanson "Voilà" van Barbara Pravi zong.

Het jonge zangtalent Emma Kok uit Kerkrade heeft een ongelooflijke kans gekregen om samen met André Rieu en zijn orkest op wereldtournee te gaan. Tijdens de week van André Rieu op L1 televisie werd bekendgemaakt dat Emma vanaf januari met het beroemde orkest zal meereizen en optreden in Europa, Bahrein en Zuid-Amerika.

Het bijzondere verhaal van Emma’s opkomst begon toen ze de afgelopen weken tijdens de concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht het hartverwarmende Franse chanson “Voilà” van Barbara Pravi zong. Het publiek, bestaande uit zo’n 15.000 mensen, was diep onder de indruk van haar prachtige stem en talent.

Wat deze prestatie nog opmerkelijker maakt, is dat Emma Kok lijdt aan gastroparese, een maagverlamming die haar afhankelijk maakt van sondevoeding. Ondanks deze uitdaging heeft Emma altijd vastgehouden aan haar droom om vrij te zijn op het podium en zich niet te laten beperken door haar medische situatie.
Ze vertelde eerder aan L1:''Dan ga ik vlak voordat ik het podium op ga van de sonde af, en als ik klaar ben ga ik er weer aan.''

Het nieuws van Emma’s uitverkiezing voor de wereldtournee kwam als een grote verrassing voor het jonge talent en haar familie. In 2021 won ze al The Voice Kids en in februari van dit jaar werd ze de winnares van het programma Ministars.

Met de steun en erkenning van niemand minder dan André Rieu is Emma’s toekomst als zangeres en performer nu ongetwijfeld nog rooskleuriger. De wereldtournee belooft een onvergetelijke ervaring te worden, niet alleen voor Emma zelf, maar ook voor haar vele fans die getuige willen zijn van haar bijzondere reis.

De tournee met André Rieu en zijn orkest zal niet alleen Emma’s muzikale horizon verbreden, maar ook inspiratie bieden aan talloze anderen die geconfronteerd worden met uitdagingen in hun leven. Haar vastberadenheid om haar passie te volgen, ongeacht de obstakels die ze tegenkomt, is een krachtige boodschap voor iedereen die dromen nastreeft.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram