Luister live

Enzo Kok wint publieksprijs tijdens finale Nederlands Vioolconcours

29 januari 2024

Via: 045online

UTRECHT – KERKRADE – De 21-jarige Enzo Kok uit Kerkrade sleepte afgelopen zaterdagavond de publieksprijs in de wacht tijdens de finale van het Nederlands Vioolconcours. De jury prees Kok als een ‘zeer professionele, solide violist’ en erkende zijn opmerkelijke kracht in het creëren van intimiteit tijdens zijn optreden in TivoliVredenburg in Utrecht.

Zijn passie voor vioolspelen begon al op zesjarige leeftijd. Foto van Koningsdag 2014 in Kerkrade.

 

De jury benadrukte,

"Een van jouw grote krachten is intimiteit. Je kunt fluisterzacht spelen. Dat is een heel bijzondere kwaliteit."

Kok eindigde als derde, achter winnares Salomé Bonnema (22), die de prestigieuze Oskar Back Prijs ontving, en Kira van der Woerd (18). Het Nederlands Vioolconcours, opgericht ter ere van de beroemde violist Oskar Back, heeft als doel jonge en getalenteerde violisten te ontdekken en hen de kans te bieden zich verder te ontwikkelen. De prijzen, variërend tot 12.000 euro, stimuleren de carrières van de finalisten.

Enzo Kok, die vorig jaar zijn bachelor behaalde aan het Conservatorium van Amsterdam met de hoogste score, wordt beschouwd als een veelbelovende violist. Zijn passie begon op zesjarige leeftijd, en hij haalde de finale van de RTL-talentenjacht Superkids op twaalfjarige leeftijd.

Kok is de oudere broer van zangeres Emma Kok (15), winnares van The Voice Kids, die momenteel op wereldtournee is met André Rieu.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram