Luister live

Euregioparade 2024 naar Kerkrade!

4 juli 2023

Op zondag 30 juni 2024 vindt de 9e editie van de Euregioparade 2024 plaats in Kerkrade in Zuid-Limburg. Het hoofdonderdeel van dit grootse muziekevent vormt de Streetparade door het centrum van Kerkrade met tamboerkorpsen en andere muziekverenigingen uit Belgisch en Nederlands Limburg en Duitsland. Wethouder Jo Schlangen (Cultuur) is verheugd met de komst van de Euregioparade 2024 naar Kerkrade. “Kerkrade is dé stad van muziek, WMC en organiserend vermogen. Eerdere straatparades zoals de Bundesköniginnentag in 2006, het Gardentreffen in 2019 en de WMC-opening in 2022 staan vers in ons geheugen als prachtige en massaal bezochte evenementen die naadloos aansluiten bij Beleef Kerkrade”.

Het hoofdonderdeel van de Euregioparade 2024 bestaat uit de Streetparade met defilé door het centrum van Kerkrade. Langs de route worden op verschillende plaatsen concertoptredens door onder meer muziekverenigingen verzorgd. De Euregioparade 2024 start met een kerkdienst in de Lambertuskerk met aansluitende vlaggenparade op de Markt. Tegelijkertijd is koopzondag tijdens het gratis toegankelijke muziekevenement. Om 18 uur sluit de Euregioparade met een concert op de Markt.

De Euregioparade is inmiddels met 8 edities een traditie geworden met als doel het bij elkaar brengen van de Euregionale muziekculturen, het uitwisselen van ervaringen, de verbroedering van de aanwezige muziekverenigingen en “last but not least” het brengen van muziek naar de mensen.

De Euregioparade wordt vanaf 2006 om de twee jaar in gezamenlijkheid georganiseerd door de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) en de Vlaamse Amateur Muziekorganisatie (VLAMO Limburg). Afwisselend wordt de Euregioparade in Nederlands Limburg en Belgisch Limburg gehouden. De eerste editie in 2006 was in Maastricht. De laatste editie vond in 2022 in Hasselt in België plaats.

Tijdens de 9e editie van de Euregioparade in Kerkrade grijpt de organisatie de kans om nog meer Duitse muziekverenigingen uit te nodigen voor dit mooie evenement. Kerkrade vormt samen met buurgemeente Herzogenrath Eurode. Het Euregionale karakter van de Euregioparade wordt hiermee vergroot. De organiserende bonden LBT en VLAMO Limburg willen onder meer Musica Limburg uit Kerkrade en WMC Kerkrade betrekken bij hun organisatie.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram