Luister live

Festival ’t Kirchroa va Mörje

18 juli 2023

Van zaterdag 14 t/m zaterdag 21 oktober 2023 organiseert de gemeente Kerkrade in samenwerking met EuregioBizz het Festival ’t Kirchroa va Mörje. Een week met elke dag evenementen gericht op vooruitkijken en allemaal ons steentje bijdragen. Want ’t Kirchroa va Mörje begint vandaag! Met thema’s zoals klimaat, energie, voeding, water, afval, hergebruik, kleding, consuminderen, wonen, natuur, biodiversiteit, vervoer, vrijetijdsbesteding en onderwijs. Wisselende locaties met activiteiten voor jong en oud. Voorbeelden van inwoners, ondernemers en gemeente. Met andere woorden, een week om energie van te krijgen!

Wethouder-Rene van Drunen presenteert logo


Gezamenlijke opgave

De energietransitie is een nationale en zelfs internationale opgave. Zeker in een zwaar getroffen regio als de onze, kunnen en moeten we het verschil maken. Op korte termijn doen we er alles aan om de impact van de sociale ramp, die zich mogelijk deze winter al zal doen gelden, zoveel mogelijk te verzachten. Met behulp van Europese en landelijke ondersteuning gaat de gemeente Kerkrade op zowel de korte als lange termijn concreet aan de slag met twee hoofddoelen: het informeren van haar inwoners en het transformeren van woningen. Al deze maatregelen dragen bij aan het drievoudig doel van het maatschappelijk verbond: een betaalbare energierekening, een leefbare woonkamer temperatuur en een houdbare voetafdruk.

Informeren

Om inwoners meer bewust te maken van het belang van vooruit kijken blijft de gemeente hen informeren. Enkele voorbeelden daarvan zijn de WoonWijzerWinkel, de inzet van Rijksmiddelen, het aan inwoners aanbieden van een budget om zelf (kleine) energiebesparende maatregelen aan te schaffen en het Energie & Klimaatfonds Kerkrade. Het Festival ’t Kirchroa va Mörje sluit hier als laagdrempelig en toegankelijk festival bij aan. Met informeren en inspireren als hoofddoel. Op verschillende locaties worden verschillende thema’s behandeld. Mooie voorbeelden met vervolgens een ‘en wat doe jij?’ insteek. Klimaat, energie, voeding, water, afval, hergebruik, kleding, consuminderen, wonen, natuur, biodiversiteit, vervoer, vrijetijdsbesteding en onderwijs. Het komt allemaal aan de orde. Alles om onze gemeente en haar inwoners toekomstbestendig te maken.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram