Luister live

Films van 1 minuut op het Limburg Film Festival

9 mei 2023

Het Limburg Film Festival is altijd op zoek naar vernieuwing. FILMinuut is een nieuw onderdeel van het festival.  Films van exact 1 minuut komen in een competitie waarbij het publiek, de jury is. Iedereen kan meedoen aan FILMinuut, van amateur tot professioneel, van jong tot oud. Inzenden kan tot en met 22 mei.

Het onderwerp van de film staat vrij; van grappige bloopervideo, documentaire tot fictie, alles is mogelijk zolang de film 1 minuut lang is. Professionele opname-apparatuur is niet nodig. De film mag met een telefoon worden opgenomen. Inzenden kan tot en met 22 mei via de website van het Limburg Film Festival: www.limburgfilmfestival.nl

Het Limburg Film Festival vindt van 1 t/m 4 juni 2023 plaats vanuit het epicentrum in Venlo. Herkenbare elementen als korte film, korte en lange documentaire, amateurfilm, studentenfilm, animatiefilm, nieuwe makers en 7 Dagen Docs komen in deze editie wederom volop in de schijnwerpers te staan.

Limburg heeft een zeer rijke filmcultuur. Waar het in de eerste jaren van de vorige eeuw vooral documentaires en reportages waren die de aandacht trokken, werden er na de Tweede Wereldoorlog ook speelfilms gemaakt. Mede door de versterking van de Limburgse film-infrastructuur en het ontstaan van initiatieven als CineSud, het Limburgs Filmfonds, Cinelova en het Limburg Film Festival staat de Limburgse filmsector volledig in bloei. Buiten dat er momenteel veel producties worden gedraaid in onze mooie provincie, zijn er dus ook allemaal voorwaarden geschept om een sterke nieuwe lichting van aanstormende talenten kansen te bieden. Het Limburg Film Festival wil met dit jaarlijkse filmfestival daaraan graag een steentje bijdragen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram