Luister live

Forse domper voor profbokser Somay Bilal

29 januari 2024

Via: 045online

HEERLEN – Het gevecht van profbokser Somay Bilal op 3 februari in Hasselt gaat niet door. Na het maken van een echo kreeg Bilal afgelopen week het medische advies om niet in de wedstrijdring te stappen. Een forse teleurstelling voor Bilal, die begin januari een Top 100 wereldgevecht als zijn doelstelling voor 2024 aankondigde.

Het is niet voor het eerst dat regerend Nederlands kampioen licht weltergewicht  op een cruciaal moment geconfronteerd word met tegenslag. Blessureleed loopt quasi als een rode draad door zijn boksloopbaan. Actueel staat Somay Bilal 332ste op de wereldranglijst. De gelet op zijn capaciteiten relatief  bescheiden klassering -van 2014 tot 2019 was hij als Nederlands kampioen licht weltergewicht zo dominant dat vrijwel geen enkele Nederlandse boksers het tegen hem durfde op te nemen – vloeit voort uit vier jaar inactiviteit.

Van 2019 tot 2023 stond zijn boksloopbaan on hold. Blessureleed, bijna twee jaar  gedwongen coronastop, tanende motivatie. De boksloopbaan van een van Nederlands meest getalenteerde boksers leek uit te gaan als een nachtkaars. In 2023 hervond de getalenteerde topbokser zijn motivatie en fighting spirit. Mede omdat ostheopaat Hub Westhovens hem verloste van jarenlang blessureleed.

Somay Bilal (31) die samen met Limburgs boksicoon  Xavier Köhlen (31) al jaren in Heerlen traint onder de ervaren trainer-coach Patrick Driessen heroverde medio december tijdens het NK in Amsterdam zijn nationale titel  in het lichtweltergewicht. De titel waar hij in 2019 vrijwillig afstand van deed, Daarmee ontvlamde de razend populaire volksheld van Heerlerheide voor een golf van enthousiasme bij zijn grote supportersschare. Somay Bilal (31), die nooit geen gebrek had aan bluf en branie voelde zich in Koninklijk Theater Carré op het mooiste en meest prestgieuze boksgala van Nederland als een vis in het water.

Euforie na herovering Nederlandse titel in Carré, nu volgde een forse domper. Foto: Nazil Ramović

Met een euforische en opzwepende toespraak in de ring voedde de ‘glamourboy’ na afloop het Heerlense volksfeestje. Het leek de perfect opmaat voor een doorstart naar hogere Internationale doelen. Blessureleed gooit nu opnieuw roet in het eten. Somay Bilal  moet na zich zijn medisch herstel opnieuw motiveren en bovenal keihard gaan trainen, wil hij zijn doelstellingen realiseren.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram