Luister live

Franssen Franken Ronde Heerlen

13 juli 2023

Vrijdag 28 juli, de eerste vrijdag na de Tour de France, staat de Franssen Franken Ronde voor de 32ste keer op het programma. Een prachtige dag voor de vele wielerfans, die weten dat hun helden super benaderbaar zijn.

In de loop van de middag komen de renners een voor een aan bij de ingang van

het PLT theater op het Van Grunsvenplein. Daarbij nemen ze alle tijd voor de fans.Net als na de race overigens, als ze nog uithangend op hun fiets handtekeningen uitdelen en meewerken aan vele selfies.

Goud

Organisator Chris Tiekstra weet dat hij goud in handen heeft.

“Wielrenners, ook de hele grote namen in het peloton, staan letterlijk tussen het publiek. Het is geen probleem om een handtekening te krijgen of een selfie. Dat maakt het wielrennen ook zo mooi. Publiek en renners die samen genieten van een mooie sport en een mooie zomerdag. Dat is uniek, zeker als je kijkt naar voetballers en andere topsporters. Die lijken zich eerder te willen verstoppen voor het publiek.”

“Wat niet iedereen weet is dat het rijden van een criterium voor de wielrenners een mooie beleving is. Niet alleen vanwege het startgeld, nee de mannen genieten ook echt van de vele toeschouwers en de gezellige sfeer langs het parcours. Soms hoor ik ook van ze dat het een bijzonder gevoel is als zoveel fans letterlijk in de rij staan voor jou. Om een handtekening te krijgen of om je even aan te kunnen raken. De liefde komt in de wielersport dus van twee kanten, van de renners en van de fans.”

Bijzondere hulp

De Franssen Franken Ronde draait niet alleen op de bestuursleden en een hele groep vaste vrijwilligers. Er is ook ondersteuning vanuit het wielrennen zelf.

Raymond Kerckhoffs, jarenlang als wielerjournalist werkzaam bij De Telegraaf en nu media expert in de professionele wielerwereld en auteur van diverse wielerboeken is sinds een aantal jaren de ambassadeur van de Franssen Franken Ronde Heerlen.

Raymond Kerckhoffs is een bekende naam in de wielersport. Afkomstig uit Ubachsberg was hij als kind al actief volger van de wielersport. Op zijn achttiende maakte hij als sportfotograaf zijn eerste Tour de France mee, waarna nog vele edities volgde.

De Franssen Franken Ronde is trots op deze ambassadeur van de wielersport en van ons evenement.

Sinds dit jaar wordt de organisatie ook ondersteund door een oud winnaar van het evenement. Rob Ruijgh reed vele jaren mee en won het criterium van Heerlen in 2012. Bovendien is hij geboren in Heerlen, waarmee de cirkel rond is.

Tegenwoordig heeft de voormalig profwielrenner een eigen wielerteam. Het TigerrCycling Team is een wielerteam voor ambitieuze jeugd, volgens Rob. Het team is aanwezig op het Van Grunsvenplein en Rob zal optreden als renner-coördinator in de permanence. Dat betekent dat hij zorgt dat de renners zich optimaal kunnen prepareren op de wedstrijd, terwijl hun entourage de Heerlense gastvrijheid ervaart.

De Franssen Franken Ronde is bijzonder blij met de medewerking van deze deskundige adviseur.


De toegang van de Franssen Franken Ronde Heerlen is gratis.

Programma
15.00 uurWielerPlaza Van Grunsvenplein
17.30 uurParcours verkennen Paracycling
18.00 uurStart Paracycling
19.30 uurStart tijdrit heren
20.00 uurReclamekaravaan
20.30 uurStart heren
22.00 uur Finish heren / Start feest op horecapleinen

Kijk voor meer informatie op www.FranssenFrankenRondeHeerlen.nl.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram